Samsung ar putea lansa un smartphone cu display flexibil

Samsung ar putea lansa un smartphone cu display flexibil


După succesul limitat al originalului Note Edge şi popularitatea noilor Galaxy S6 şi S7 edge, Samsung doreşte să exploreze posibilităţile pe care ecranele curbate le oferă, dorind să lanseze un design care se împătureşte, similar cu o carte.

Samsung ar putea lansa un smartphone cu display flexibil


Acest concept nu este obligatoriu nou. În trecut, companii precum Kyocera şi Sony au lansat smartphone-uri şi tablete cu două display-uri într-un format clamshell, însă, conform Go4it, designul Samsung va fi bazat în jurul unui singur panou OLED.

Telefonul va integra un display de 5” în modul normal de utilizare, acesta putând fi extins până la 7” atunci când este extins la maximum, fiind transformat practic într-o tabletă.


În urmă cu mai mulţi ani, când display-urile POLED abia erau prezentate în cadrul unor târguri de tehnologie, companiile prezentau tot felul de concepte bazate pe display-uri flexibile, printre care şi astfel de dispozitive care se pot plia. Se pare că piaţa şi tehnologia nu erau pregătite pentru astfel de dispozitive până în prezent, iar Samsung doreşte să fie printre primele companii care să ofere aşa ceva la vânzare afirma MediaFax ca sursa citata.