BMW anunţă un pas important în integrarea aplicaţiilor pentru dispozitive Android

BMW pregatete aplicatii pentru Android


BMW Group anunţă că prima integrare BMW Apps pentru dispozitive Android va include iHeartRadio, Spotify şi Pandora - trei dintre cele mai populare servicii pentru streaming de muzică.



BMW Group a fost unul din pionierii integrării smartphone-urilor şi a certificat deja numeroase aplicaţii pentru acces în automobilele BMW şi MINI. Aceste aplicaţii au fost optimizate pentru utilizare în siguranţă pe parcursul călătoriei, pot fi operate prin intermediul controlerului iDrive sau a controlerului MINI fără a distrage atenţia conducătorului şi sunt vizualizate pe monitorul central. În premieră, BMW Seria 7 oferă integrarea de BMW Apps prin Bluetooth, alături de USB pentru uşurinţa utilizării.

BMW anunţă un pas important în integrarea aplicaţiilor pentru dispozitive Android

Conducătorii noului BMW Seria 7 pot accesa şi controla în siguranţă aceste servicii prin controlerul iDrive şi monitor în timp ce conduc. Opţiunea BMW Apps a fost lansată iniţial pentru iOS în 2011, BMW fiind un deschizător de drumuri în domeniul integrării de aplicaţii de telefon mobil în automobil.

Este pentru prima dată când, alături de aplicaţia de bază BMW Connect, sunt disponibile şi o serie de aplicaţii Android. Noua integrare Android semnalează şi o continuare a bunei colaborări pe care BMW o are cu actualii săi parteneri de aplicaţii iOS. BMW Apps a fost concepută pentru confort şi siguranţă: fără nici un efort, conducătorii pot face streaming cu fişierele audio favorite, pot schimba posturile radio, îşi pot gestiona favoritele şi pot oscila între aplicaţii.

Pentru a utiliza aplicaţiile în automobil, un utilizator Android care deţine sistemul în versiune 4.2 sau ulterioară nu trebuie decât să descarce aplicaţia BMW Connected din Google Play şi să-şi conecteze telefonul prin Bluetooth la noul BMW Seria 7 cu opţiune BMW Apps.

La o data ulterioară va urma şi integrarea aplicaţiilor pentru toate celelalte automobile echipate cu BMW Apps şi MINI Connected. Deocamdată, cele trei aplicaţii oferite nu sunt disponibile în România din raţiuni de licenţe, dar este de aşteptat ca numărul de aplcaţii şi sisteme integrate să crească.

iHeartRadio cu BMW Apps pentru Android


iHeartRadio, principalul serviciu all-in-one de streaming muzică şi radio digital, este disponibil acum pe dispozitive Android într-o experienţă perfectă pentru conducătorii noului BMW Seria 7.

 Printre caracteristici se numără:
· Mii de posturi radio prin iHeartRadio din SUA, precum şi un catalog cu peste 20 de milioane de piese şi 800.000 de artişti pentru a crea posturi personalizate.
· facilitate "For You" personalizată, cu recomandări adaptate pe baza anumitor preferinţe muzicale şi a istoriei audiţiilor utilizatorilor.
· Acces perfect la Favorites salvate, cu posibilitatea de adăugare sau ştergere cu uşurinţă, în orice moment, şi de navigare prin posturile ascultate recent.
· Posibilitatea de a acorda calificative Thumbs up/Thumbs down melodiilor pentru a crea o experienţă şi mai personalizată.
· Descoperirea îmbunătăţită a muzicii cu scanere Live Radio şi funcţie de căutare pentru mii de podcasts care oferă ştiri la cerere, conţinut din talk showuri despre celebrităţi şi entertainment.

Spotify cu BMW Apps pentru Android


Spotify - liderul mondial al serviciilor de streamig muzică - poate fi adus acum în noul BMW Seria 7 prin intermediul majorităţii dispozitivelor Android.

Utilizatorii Spotify - atât ai serviciului gratuit, cât şi a celui Premium - se pot bucura de muzică prin utilizarea controlerului iDrive într-un mod simplu şi sigur:
· Accesarea propriilor melodii şi playlisturi sau utilizarea unor facilităţi precum Radio and Browse pentru găsirea muzicii perfecte pentru fiecare stare şi moment.
· Bucuria unei experienţe intuitive de vizualizare pe monitorul de control (Control Display) de înaltă rezoluţie al automobilului.

Abonaţii premium se pot bucura de muzică on-demand la calitate deosebită (320 kbps) - beneficiind la maximum de sistemul audio al automobilului -, precum şi de audiţie offline şi fără reclame.

Pandora cu BMW Apps pentru Android


Pandora, cea mai puternică platformă de descoperire a muzicii din lume, este disponibilă acum pe dispozitivele Android într-o experienţă audio perfectă pentru conducătorii noului BMW Seria 7. 

Acum, conducătorii pot:
· Să acceseze sau să creeze noi posturi prin utilizarea controlerului iDrive/MINI.
· Să acorde calificative Thumb-up/Thumb-down sau să marcheze melodii pentru personalizarea postului Pandora al conducătorului în timp ce se află în călătorie.
· Să utilizeze Pandora în mod confortabil, simplu, uşor şi intuitiv pentru a minimiza distragerea atenției conducătorului.

Integrarea aplicaţiilor

Aplicaţiile iHeartRadio pentru auto, Spotify şi Pandora au fost certificate de BMW pentru utilizarea în automobil în condiţii de siguranţă.

 Aplicaţiile utilizează tehnologia A4A (Apps for Automotive / aplicaţii pentru automobile) a BMW Group şi pot fi descărcate pentru dispozitive cu sistem iOS din Apple App Store şi pentru majoritatea dispozitivelor Android din Google Play Store.

Având smartphone-ul conectat la automobil prin USB sau adaptor snap-in, iar acum şi prin Bluetooth, şi lansând aplicaţia, utilizatorii dispun de diferite funcţii prin intermediul controlerului iDrive/MINI, a monitorului central şi a sistemului audio al automobilului. Pentru utilizarea aplicaţiei în modelele BMW şi MINI, serviciile BMW ConnectedDrive sau opţiunea MINI Connected trebuie comandate.