Axis lanseaza modelul AXIS Q1941-E, cea mai accesibila camera termica de exterior

Axis lanseaza modelul AXIS Q1941-E, cea mai ccesibila camera termica de exterior

AXIS Q1941-E oferă imagini termice cu un contrast foarte mare.

De asemenea, este prima cameră de acest tip care integrează un stabilizator electronic de imagine şi tehnologia Axis ZipStream.

Astfel, efectul vibraţiilor, necesarul de bandă şi capacitatea de stocare sunt reduse la minim.

Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă lansarea AXIS Q1941-E. Noua cameră termică de reţea a fost realizată pentru a permite o supraveghere de exterior 24/7, chiar şi în cele mai dificile condiţii de mediu.

Modelul este ideal pentru a proteja perimetrul unor zone de interes, depistând rapid orice tentativă de intruziune.

Modelele termice sunt camerele de rețea care pot realiza mai mult decât o supraveghere continuă. Acestea pot fi folosite cu succes pentru a verifica zonele monitorizate, putând face diferenţa între o alarmă falsă şi una reală. Noul model dispune de un procesor performant, capabil să ruleze software-uri de analiză video, prin intermediul AXIS Camera Application Platform (ACAP). Această capabilitate a fost primită cu entuziasm de către partenerii ADP, care au dezvoltat aplicaţii software compatibile cu produsele noastre. Prin această nouă lansare oferim clienţilor noştri o soluţie de supraveghere personalizată, care poate funcţiona în orice condiţii”, a declarat Erik Frännlid, Axis Director of Product Management.

Senzorul integrat al AXIS Q1941-E oferă o rezoluţie termică de 384x288 pixeli şi un contrast mare, care permit realizarea unei detecţii rapide şi de încredere. Utilizatorii au la dispoziţie cinci variante de lentile (7 mm, 13 mm, 19 mm, 35 mm şi 60 mm), în funcţie de scenariul de utilizare.

Datorită caracteristicilor tehnice pe care le integrează, AXIS Q1941-E este, în acest moment, vârful de gamă al seriei AXIS Q19.

Specificaţii tehnice:


- Camera poate fi cu uşurinţă integrată cu alte echipamente de securitate IP existente sau cu aplicaţii software dezvoltate de alte companii;
- Stabilizatorul electronic de imagine (EIS) oferă imagini fluide, chiar şi atunci când camera este instalată în zone în care apar vibraţii;
- Cu ajutorul tehnologiei Axis Zipstream, zonele în care nu există mişcare sunt selectate şi filtrate, iar camera se concentrează doar pe cele în care există activitate. Această procedură reduce necesarul de bandă şi capacitatea de stocare.

AXIS Q1941-E este prima cameră termică care suportă două tehnologii avansate: Electronic Image Stabilization și Axis’ Zipstream technology. Camera va fi disponibilă prin rețeaua de parteneri Axis din România în trimestrul curent.