Noua Sapphire R9 FURY

SAPPHIRE aduce Tri-X la un nou nivel cu R9 FURY

SAPPHIRE Technology tocmai a introdus o noua placa video pentru entuziasti, realizata pentru a oferi cea mai buna performanta din clasa sa (“Best in Class”) in jocurile 4K si aplicatiile multi-screen, ruland in acelasi timp in liniste si fara supraincalzire. SAPPHIRE Tri-XRadeon R9 FURY este bazata pe un incantator GPU de la AMD ce combina arhitectura Graphics Core Next cu revolutionara latime mare de banda (HBM).

FURY Fast and Super Cool


Acest fapt este combinat cu o sofisticata solutie de racie dezvoltata special pentru acesta placa, bazata pe mult premiatul cooler Tri-X, pentru a permite placii sa ruleze in tacere la incarcare mica, si in liniste la temperaturi joase in jocurile si aplicatiile solicitante.

Cel mai eficient cooler Tri-X al momentului


SAPPHIRE Tri-XRadeon R9 FURY beneficiaza de cel mai eficient cooler Tri-X construit vreodata de catre companie.

Reteaua de conducte consta acum in doua de 8mm si patru de 6mm, in plus fata de cele de 10mm prezente in mod normal. Caldura este transferata de la GPU si nucleu cu ajutorul unei placi de cupru, iar conductele sunt inconjurate de lamele suprapuse, foarte fine.

Racirea este realizata eficient si in liniste prin intermediul a trei ventilatoare de 90mm, fiecare cu lame profilate pentru o durata mai mare de viata. Un cadru turnat sub presiune spijina PCB-ul si sistemul de montaj al coolerului oferind in acelasi timp si rigiditate sistemului.

Coolerul controleaza fluxul de aer si deoarece constructia sa depaseste PCB-ul, asigura o crestere a circulatiei aerului la finalul sectiunii. Peste toate acestea, o placa groasa de aluminiu reduce temperatura pe componentele PCB.

Temperaturile la care lucreaza placa sunt controlate de doua sisteme foarte sofisticate. FURY GPU are multipli senzori termici iar sistemul AMD Advanced Fan Control regleaza viteza ventilatoarelor analizand datele de la aceste multilple surse de informatie pentru a atinge cea mai joasa viteza pentru ventilatoare in obtinierea temperaturii optime de lucru.

Temperatura tinta rezulta din viteza redusa de rotatie pentru ventilatoare si operare in liniste chiar in sarcina. In plus, a doua generatie SAPPHIRE Intelligent Fan Control (IFCII) reuseste ca toate ventilatoarele sa poata fi oprite la incarcare mica-asta insemnand ca placa este complet silentioasa pana in momentul in care temperature creste in urma incarcarii in sarcina.

Utilizatorul poate observa direct starea placii prin intermediul unor leduri. Primul led indica faptul ca placa se afla in mod AMD ZeroPower. Dupa acesta, 8 leduri indica intensitatea activitatii GPU sub sarcina. Culoarea acetor leduri este personalizabila de catre utilizator.

Cel mai recent GPU AMD Graphics


SAPPHIRE Tri-XRadeon R9 FURY se bazeaza pe mult anticipatul cip FIJI Pro de la AMD, cu HBM(memorie cu latime mare de banda). In acesta solutie, GPU-ul si memoria sunt asamblate impreuna, intr-un singur modul. Astfel se economiseste spatiul pentru PCB, creste eficienta la alimentare si viteza de comunicare intre GPU si memorie.

In cea mai recenta evolutie a arhitecturii GCN de la AMD exista 3584 Stream Processors cu o viteza de ceas la 1000 MHz (crescuta la 1040MHZ pe modeul OC SAPPHIRE). Este echipata cu 4GB memorie super-rapida HBM cu interfata 4096 biti si 512GB/s latime de banda. Acesta arhitecura suporta de asemenea AMD CrossFire pentru performante crescute in operatiile multi-GPU, iar onboard DSP livreaza AMD TrueAudio pentru efecte audio mult mai realistice.

Specificatii si performante


The SAPPHIRE Tri-XRadeon R9 FURY este realizata pentru entuziastii gamingului. A primit Index 5* SAPPHIRE Performance, asta insemnand ca este cotata ca nivel Ultra Entuziast si este potrivita pentru jocurile 4K si cu cerinte multi-monitor. Pentru suportul de monitoare multiple placa are trei Display Port si o iesire HDMI (1.4a).

Acest fapt face ca placa sa suporte nativ patru monitoare, pana la sase monitoare cu un hub MST sau monitoare cu facilitate Daisy-chain.Pentru entuziasti placa este dotata cu Dual Bios Switch. Intr-o varianta exista o limitare la 300W. In alt varianta de pozitionare limita este deblocata la 350W alocand mai mult spatiu pentru overclocking.

SAPPHIRE Tri-XRadeon R9 FURY compatibila DX12 si are suport pentru cele mai noi specificatii AMD, incluzand AMD FreeSync, VSR si Liquid VR Va fi disponibila prin etaliler-ii traditionali SAPPHIRE si retalileri incapand cu 14 iulie 2015.

Pentru o perioada scurta de timp utilizatorii au sansa sa castige una dintre aceste exceptionale noi placi. Va rugam publicati acest link pentru mai multe informatii: http://sapphirenation.net/theclock/

Pentru informatii suplimentare, va rugam vizitati www.sapphiretech.com.