BMW Bank prezintă primul card de credit care poate funcţiona ca o cheie de maşină

BMW Group şi BMW Bank, împreună cu MasterCard şi Deutschen Kreditbank AG, prezintă o nouă ofertă de card de credit care susţine oferta de servicii DriveNow. Deja anunţate la Consumer Electronics Show (CES) în Las Vegas, în ianuarie 2015, BMW Group urmează să introducă această nouă soluţie din luna iulie a acestui an.

BMW Group prezintă primul card de credit care poate funcţiona ca o cheie de maşină


Noua carte de credit este oferită în acest moment exclusiv în Germania prin Deutschen Kreditbank AG cu începere de la 1 iulie. Folosind o tehnologie Near Field Communication (NFC), aceasta poate fi folosită pentru a deschide şi activa orice maşină din reţeaua internaţională de car sharing DriveNow.

Astfel, clinetul are acces imediat, rapid şi fără a avea nevoie de alt mijloc de identificare la automobilele din această reţea. Costul de utilizare al serviciului, calculat într-o taxă pe minut, este ulterior facturat automat şi dedus de pe contul cardului de credit.

Mai mult, opţiunea „BMW Credit Card Classic“ sau „MINI Credit Card Classic”, prin care este oferit cardul, include şi taxa de înscriere în serviciul DriveNow, ceea ce facilitează şi mai mult accesul la acest serviciu.

În luna martie a acestui an, dr. Norbert Reithofer, în calitate de Director al Consiliului de Administraţie BMW AG, anunţa planuri de extindere a serviciului de car sharing DriveNow cu zece oraşe în America de Nord şi până la 15 în Europa. În acest moment, modele MINI, BMW şi BMW i3 sunt oferite în cadrul programului în San Francisco, Londra, München, Berlin, Düsseldorf, Köln, Hamburg şi Viena. Serviciul, care a fost lansat în iunie 2011, include o flotă de câteva mii de maşini în cele opt oraşe unde este activ şi a depăşit 400.000 de abonaţi la începutul acestui an.

Mai mult, odată cu prezentarea primelor informaţii despre noul MINI Clubman, marca britanică a anunţat că intenţionează să ofere opţional, oricărui client al unui model nou al mărcii, posibilitatea de a-şi echipa automobilul cu sistemul hardware pentru DriveNow. Proiectul este prevăzut să înceapă în 2016 şi să fie iniţial oferit în SUA.

MINI devine astfel prima marcă de automobile din lume care va da posibilitatea clienţilor săi să integreze propriile automobile într-un program complex de car sharing.