Reduceri eMAG - Afla detalii.

Reduceri online si noutati din magazinele ce fac reduceriLoading...

Industria farmaceutica si farmaciile interzise in publicitatea TV ?

Initiativa soc: Interzicerea publicitatii pentru farmacii


Senatorul UDMR Vegh Alexandru a propus, intr-o initiativa legislativa, sa se interzica publicitatea explicita pentru produselele medicamentoase in programele radio-tv, dar si interzicerea publicitatii pentru farmacii, care induce ideea ca acestea ar fi un model pentru alte farmacii, relateaza Mediafax.


Industria farmaceutica si farmaciile ar putea sa joace dupa alte reguli in ceea ce priveste publicitatea TV in Romania. Ce presupune initiativa legislativa?


Poiectul prevede ca se interzice publicitatea explicita pentru produsele medicamentoase in cadrul programelor de televiziune si radiodifuziune.

Publicitatea pentru alte modalitati decat cea explicita este permisa numai pentru produsele medicamentoase care se elibereaza fara prescriptie medicala, pentru care materialele publicitare vor fi aprobate de Agentia Nationala a Medicamentului.

In propunerea legislativa se mai prevede ca este interzisa publicitatea pentru farmacii difuzata in cadrul programelor de televiziune si radiodifuziune, care induce ideea ca farmacia respectiva reprezinta un model sau un etalon pentru celalte farmacii, precum si publicitatea la farmacii care reprezinta publicitate mascata la medicamente.

Comunicarile comerciale audiovizuale destinate produselor si tratamentelor medicale sunt interzise, se mai arata in proiect.


Sursa


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

testDescopera cele mai noi stiri IT&C. Ai la indemana ultimele lansari in domeniul Software si Hardware.
TechMagazine va ofera stiri IT, noutati, oferte, reduceri Black Friday emag si promotii online! Citesti descrieri ale ultimelor gadgeturi lansate.

reduceri online, reduceri emag, Oferte, noutati, reduceri si promotii online - eMag, Libris si alte magazine