Veritel afirma ca utilizatorul mediu roman consuma lunar 155 MB trafic de internet pe mobil

Veritel afirma ca utilizatorul mediu roman consuma lunar 155 MB trafic de internet pe mobil

Utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil din România consumă lunar 155 MB trafic de internet mobil, trimite 72 de SMS-uri naționale și vorbește, în medie, 202 minute în rețea și 47 de minute în afara rețelei, arată datele Veritel.ro, aplicația de comparare a ofertelor telecom, dezvoltată de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații ANCOM.

Conform sursei citate, în semestrul al doilea din anul 2014 se remarcă o creștere de 40% a consumului mediu lunar de date mobile, comparativ cu prima parte a anului a aceluiași an. De asemenea, se înregistrează o creștere de aproape 30% a numărului de minute vorbite în afara rețelei mobile, fenomen determinat, potrivit ANCOM, de ofertele mai atrăgătoare pe piața cu amănuntul, ca urmare a intervenției arbitrului telecom pe piața de gros prin reglementarea valorii maxime a tarifelor de terminare a apelurilor în rețelele mobile de la 1 aprilie 2014.

În acest context, utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 155 MB trafic de internet mobil, trimite 72 de SMS-uri naționale (dintre care 64 în rețea proprie și 8 în afara rețelei) și vorbește, în medie, 202 minute în rețea (din care 201 către mobil și unul către fix) și 47 de minute în afara rețelei (din care 40 către mobil și 7 către fix).

Pe de altă parte, un utilizator ocazional de telefonie mobilă și internet pe mobil din România consumă lunar 52 MB trafic de internet, trimite 24 de SMS-uri naționale (din care 21 în rețea proprie și 3 în afara acesteia) și vorbește, în medie, 67 de minute în rețea (toate către mobil) și 15 minute în afara rețelei (din care 13 către mobil și două către fix).

La rândul său, utilizatorul intensiv consumă lunar 465 MB trafic de internet, trimite 216 SMS-uri naționale (din care 192 în rețea proprie și 24 în afara rețelei) și vorbește în medie 606 minute în rețea (din care 603 către mobil și 3 către fix) și 141 de minute în afara rețelei (din care 120 către mobil și 21 către fix).

La capitolul telefoniei fixe, datele actualizate pe veritel.ro arată că utilizatorul mediu vorbește în fiecare lună 45 de minute în rețea și 32 de minute în afara acesteia.

Prin intermediul aplicației veritel.ro utilizatorii pot afla în trei pași simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie și internet fix și mobil: aleg categoria de servicii, introduc estimările de consum și primesc o listă cu primele 25 de planuri tarifare în ordinea crescătoare a prețului. În momentul afișării rezultatelor, aceștia primesc și alte detalii relevante, precum durata minimă a contractelor, penalități în caz de reziliere sau informații privind eventuale promoții.

Accesul la această aplicație este gratuit și nu este condiționat în niciun fel, iar toți furnizorii de servicii de telefonie și acces la internet au obligația de a introduce ofertele în Veritel.ro în maximum 4 zile de la lansarea acestora pe piață.

Sursa