Elevii și studenții din România au câștigat 15 medalii de aur, 30 de argint și 26 de bronz la concursul internațional de proiecte IT Infomatrix

Elevii și studenții români au obținut cele mai multe medalii de aur la Infomatrix 2015


Elevii și studenții din România au câștigat 15 medalii de aur, 30 de argint și 26 de bronz la concursul internațional de proiecte IT Infomatrix

"România este marele câștigător al acestui concurs, obținând 15 medalii de aur la toate categoriile. Țara noastră a fost urmată pe podium de Mexic și Turcia, iar pe locurile patru și cinci s-au clasat Ecuador si Olanda.(...) Din cele 15 medalii câștigate de România, trei sunt la categoria Hardware Control, prin Tudorache Ana Maria, Ojog Miruna și Ionuț Budișteanu, una la Programming (Ionascu Alexandru), două la Short Movies (Meryem Karagoz si Nuryie Gursoy), iar restul la categoria Robotics", precizează un comunicat de presă al organizatorilor, remis luni AGERPRES.

Organizatorii au oferit câștigătorilor 380 de medalii, dintre care 58 de aur.


Cei peste 600 de participanți din 51 de țări au concurat la categoriile: Computer Art, Hardware Control, Programming, Short Movie și Robotics.

"Roboți care ajută copiii cu autism să socializeze, să comunice, să se adapteze la mediul în care trăiesc sau case inteligente care udă singure gazonul sau care iți reduc facturile la utilități la nivelul unei garsoniere, deși vorbim de un spațiu de peste 200 mp, sunt doar câteva din proiectele interesante care au putut fi văzute la Infomatrix 2015. De asemenea, printre proiectele expuse si care au concurat în această competiție, au mai fost roboți care ajută persoanele nevăzătoare și chiar un scooter care funcționează exclusiv pe bază de energie alternativă", se arată în comunicatul citat.

Infomatrix este o competiție internațională organizată anual în România, începând cu anul 2003, de Fundația Lumina Instituții de Învățământ, fiind inițiată pentru a permite celor mai buni elevi și studenți din domeniul IT să se cunoască și să facă schimb de idei prin prezentarea de proiecte IT&C.