STUDIU: Gradul de utilizare a smartphone-urilor a crescut în SUA

STUDIU: Gradul de utilizare a smartphone-urilor a crescut în SUA
Studiul arată că gradul de deținere a unui smartphone a crescut cu opt procente (de la 64% la 72%) într-un an. O creștere semnificativă au înregistrat și tabletele informatice, care sunt prezente în 54% din gospodăriile americane, față de 45% în urmă cu una an. În schimb, telefoanele mobile clasice sunt în scădere.

Aproape trei sferturi (72%) din gospodăriile americane dispun de un smartphone, care a devenit al treilea dispozitiv electronic deținut de americani, arată un studiu anul publicat luni de Consumer Electronics Association, transmite AFP.

Potrivit acestui studiu, pe primele poziții pe podiumul aparatele electronice cele mai prezente în gospodăriile americane se situează televizoarele (97%) și DVD playere (78%). După smartphone-uri (72%) și laptopuri (67%) urmează în ordine aparatele foto digitale, imprimante, căști audio, calculatoare desktop și tablete. Consolele de jocuri video se situează abia pe locul zece.

'Un apetit puternic al consumatorilor pentru dispozitivele mobile conectate a condus la modificări foarte interesante în ceea ce privește deținerea de dispozitive electronice' a declarat Steve Koenig, director de cercetare la Consumer Electronics Association. 'Aceste dispozitive mobile influențează semnificativ tipul de conținut consumat de americani și au dat naștere la noi categorii de dispozitive tehnologice', a adăugat Steve Koenig.

Sursa