G DATA: Atacurile prevenite de BankGuard au crescut cu 44,5%

G DATA: Atacurile prevenite de BankGuard au crescut cu 44,5%


Raport malware: Clienții băncilor din SUA sunt principalele ținte ale atacurilor asupra online banking-ului.

Nou record în lupta împotriva troienilor bancari: numărul de atacuri dejucate a crescut cu 44,5% în 2014. O analiză a celor mai vizate 25 de obiective, efectuată de experții în securitate de la G Data, a dezvăluit că peste 70% din acestea sunt situate în SUA, Canada și Marea Britanie și doar câte 4 procente în Germania și Franța.

Per ansamblu, analiștii au descoperit peste 4,1 milioane de noi tulpini de malware în a doua jumătate a anului 2014. Aceasta duce totalul pe anul 2014 la aproape 6 milioane de noi tulpini de malware, ceea ce înseamnă că prognoza de peste 3,5 milioane de tipuri de malware a fost mult depășită. Raportul Malware este disponibil acum pe site-ul G DATA.

Măsurile de securitate îmbunătățite de bănci fac mai dificilă misiunea jefuitorilor conturilor online în încercarea lor de a obține bani de la clienții băncilor. Cu toate acestea, numărul atacurilor troienilor bancari evitate au crescut cu 44,5%.Troienii bancari sunt proiectați pentru a evita metodele de detecție convenționale. Doar tehnologiile speciale pot proteja utilizatorii de online banking în mod eficient. “ Ralf Benzmuller, șeful G DATA SecurityLab.

Aproape 6 milioane de noi tulpini de malware în 2014


Experții de securitate au descoperit 4,1 milioane de tulpini malware în a doua jumătate a anului 2014 - cu aproape 2,3 ori mai mare comparativ cu prima jumătate a anului. Pe întreg anul, G DATA SecurityLabs a înregistrat aproape șase milioane de noi variante de malware.

Comparativ, în 2013 au fost doar 3,4 milioane de tulpini, dintre care 1,9 milioane au fost găsite în a doua jumătate a anului.


Clienții băncilor americane continuă să fie principala țintă a troienilor bancari


Comparativ cu prima jumătate a anului 2014, proporția clienților bancari din USA, care au fost vizați de infractorii cibernetici a scăzut cu 12%. Atacurile asupra utilizatorilor ruși de online banking au crescut semnificativ (plus 12%). Totodată, noutățile din Top 25 au fost o bancă franceză și una canadiană.

Programele adware continuă să câștige teren


Programele adware au continuat să se mențină la un nivel ridicat în a doua jumătate a anului 2014, acestea constituind 31,4% din toate variantele de tulpini noi. Prin urmare, aproape unul din trei noi detecții de malware au venit din această categorie.

Previziuni pentru prima jumătate a anului 2015


Experții de securitate se așteaptă ca atacurile de tip phishing să se transforme în atacuri organizate care implică, de asemenea, programe malware. Nu sunt folosite doar atacuri de tip phishing pentru sustragerea datelor sensibile – sunt inițiate și atacuri ce folosesc kit-uri exploit.G DATA Malware Report este disponibil online la adresa: https://secure.gd/dl-en-pcmwr201402.
Sursa: G DATA