Morpheus VR, casca virtuală dezvoltată de Sony!

Sony va începe anul viitor să comercializeze casca virtuală 'Morpheus', prezentată miercuri la salonul de jocuri video de la la San Francisco, a anunțat unul dintre directorii companiei.

Producătorul nipon nu a dezvăluit prețul de vânzare pentru această cască de realitate virtuală care va funcționa conectată la cunoscuta consolă de jocuri PS4 a celor de la Sony.

Cu performanțele tehnice obținute cu acest nou prototip de cască, suntem foarte aproape de realizarea obiectivului nostru de a oferi o nouă experiență a jocurilor pe consola PS4, a declarat Shuhei Yoshida, președintele Sony Computer Entertainement afirma Agerpres

Casca înglobează întreg câmpul vizual al celui care o poartă și permite, grație microfoanelor incorporate, o incursiune totală într-un spațiu virtual.

Sony nu este singura companie care dezvoltă acest tip de produs și își vinde tehnologia la salonul organizat în această săptămână la San Francisco.

Facebook a dezvoltat casca Oculus, iar Microsoft are versiunea proprie — HoloLens. Valve și fabricantul de telefoane mobile HTC au anunțat, în cadrul aceluiași salon de la San Francisco, că lucrează la un proiect de cască virtuală care ar urma să fie comercializată până la finalul anului.

Sony a dezvăluit o primă versiune a Morpheus la începutul anului 2014, iar noua versiune beneficiază de un ecran OLED de 5,7 inci ce poate reda imagini video la o rezoluție de 1920x1080p cu 120 de cadre pe secundă (fps).

Sony speră să aibă succes cu Morpheus VR asemenea celui înregistrat de consola de jocuri PS4, care s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare de la momentul lansării sale în martie 2013.