Guess anuntă lansarea primului ceas inteligent 'Guess Connect'
Guess anuntă lansarea primului ceas inteligent "Guess Connect" de tip fashion


Guess anuntă lansarea ceasului Guess Connect în Europa la finalul anului 2015, în parteneriat cu Martian, companie fondată în anul 2007 în California, Statele Unite, ce se mândreste atât cu brevetarea soluţiei system-on-chip pentru sistemele wireless Bluetooth, cât şi cu numeroase premii primite pentru dezvoltarea ceasurilor inteligente.

Guess Connect a fost prezentat atât la CES 2015, eveniment desfăşurat în Las Vegas, Statele Unite, unde i-a fost acordat un premiu pentru inovaţie, cât şi la Baselworld 2015, eveniment ce are loc anual în Basel, Elveţia şi la care participă cei mai importanţi producători din domeniul orologiei.

Astfel, am aflat că Guess Connect va dispune de funcţionalitatea Martian’s Dual Mode, oferind ambele funcţii de comandă vocală, va folosi Bluetooth Low Energy pentru cele mai multe dintre comunicările sale şi va trece la standardul Bluetooth doar pentru comenzile vocale. Bateria durează între 3 și 5 zile, iar încărcarea ei se face printr-un port micro USB. Ceasul dispune şi de o baterie secundară ce alimentează ceasul analog, aceasta având o durată medie de viaţa de 2 ani.

Guess Connect este compatibil atât cu iOS cât şi cu Android, conectându-se la smartphone prin serviciile de control vocal Siri şi Google’s voice control. Utilizatorii vor putea selecta şi filtra tipul notificărilor primite pe ceas (sms, email, alerte social media, etc) şi vor putea crea modele unice de vibraţii pentru a le distinge. Părtile laterale ale carcasei ceasului sunt fabricate din oţel inoxidabil, spatele carcasei este din policarbonat - pentru a evita blocarea antenei Bluetooth, iar curelele sunt din piele sau silicon. Ceasul dispune de trei butoane de tip pusher, prin care se vor putea accesa playlist-ul muzical (opţiune disponibilă doar pe iOS), camera telefonului, funcţia de stop watch şi multe alte aplicaţii precum: dual time zone, wireless leash, silent alarms, find phone, etc.

Ceasul va semăna cu modelul Rigor, cel mai apreciat model al ultimei colecţii de ceasuri Guess, oferind impresia unui ceas obişnuit.

În opinia noastră, credem că implicarea celor de la Guess într-un astfel de proiect nu poate fi decât benefică pentru piaţa ceasurilor inteligente, daca tinem cont de plusul pe care aceştia il pot aduce în materie de design.