eMag se pregateste sa preia Fashion Days

CONSOLIDARE in grupul Naspers: eMag preia Fashion Days


eMag, cel mai mare retailer online din Romania, a inceput demersurile de preluare a magazinului online Fashion Days, ambele entitati fiind detinute de grupul sud-african Naspers.

Astfel, in mai 2015, compania va depune o solicitare catre autoritatile de reglementare a concurentei privind preluarea controlului asupra Fashion Days, companie detinuta de Naspers.

Biroul central al Fashion Days va fi mutat din Elvetia la Bucuresti


Practic, aceasta tranzactie reprezinta o consolidare in cadrul grupului Naspers, in conditiile in care eMag este detinut de grupul sud african (74,2%) si de Iulian Stanciu (25,8%), iar Fashion Days este controlat tot de grupul Naspers.

Consolidarea este relevanta din doua motive. In primul rand, tranzactia va crea un jucator mai mare pe piata de e-commerce, in conditiile in care Fashion Days estima pentru anul trecut o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro, iar eMag isi bugetase pentru anul trecut afaceri de 260 milioane de euro, estimand pentru acest an atingerea pragului de 500 de milioane de euro. In al doilea rand, aceasta consolidare releva ca eMag ridica miza pe segmentul fashion, dupa ce a intrat recent pe acest segment de piata, pentru care estima venituri de 7,5 milioane de euro doar in 2015.

Retailerul online Fashion Days vinde pe pietele din Romania, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Ungaria si Polonia. Romania este "creierul" afacerii, avand in vedere ca toate comenzile primite din cele sapte tari sunt procesate in depozitele din Bucuresti. In plus, din totalul de 550 de angajati ai companiei, aproximativ 400 lucreaza in Romania.

Sursa