Olympus prezinta OM-D E-M5 Mark II - O noua camera foto mirrorless cu cel mai puternic sistem de stabilizare a imaginii

Olympus prezinta OM-D E-M5 Mark II - O noua camera foto mirrorless cu cel mai puternic sistem de stabilizare a imaginii


Olympus lanseaza o noua camera foto cu sistem de stabilizare imagine: Olympus OM-D E-M5 Mark II. Camera foto mirrorless OM-D E-M5 Mark II oferă un sistem dezvoltat de stabilizare a imaginii pe 5 axe și funcţii video impresionante.

OM-D E-M5 Mark II transformă o cameră foto într-un instrument avansat pentru fotograful și regizorul creativ, spontan, o cameră cu aspect profesional, de echipament de nivel de top.

Prima generaţie a modelului E-M5 a oferit fotografilor pasionaţi posibilitatea de a realiza imagini de calitate D-SLR într-un aspect mobil, fără a fi nevoie de un trepied sau alt echipament suplimentar. Secretul a constat într-un design ușor, compact și în sistemul unic de stabilizare pe 5-axe.

Alăturarea dintre focalizarea automată extrem de rapidă și stabilizarea imaginii, designul compact, uşor și obiectivul utilizat transformă această cameră în alegerea ideală pentru fotografierea subiecților în mișcare rapidă, în aer liber, în orice condiții.

Datorită sistemului de stabilizare fără rival (IS) și a design-ului rezistent, compact, regizorii exigenţi pot realiza filme în aer liber, în mod portabil, fără a utiliza echipamente suplimentare, voluminoase.

Noul mod OM-D Movie oferă posibilitatea de setare a mai multor viteze de filmare și video Full HD cu viteză de transfer de până la 77 de Mbps, în timp ce butoanele suplimentare de control dezvoltă potenţialul creativ spre un nou nivel. Datorită ecranului său LCD cu unghi variabil și vizorului electronic mare, Mark II pune la dispoziție utilizatorului o imagine clară a oricărei situații de fotografiere.


Cu o varietate de peste 40 de obiective interschimbabile ZUIKO, rezultatele vor fi spectaculoase. Modelul emblematic Olympus va fi disponibil de la sfârşitul lunii februarie 2015, la preţul recomandat de 5.299 lei (body, TVA inclus).


Specificatii aparat

Blur inexistent - Carcasa din aliaj de magneziu oferă un sentiment de încredere și stabilitate, aparatul fiind mult mai ușor (body de doar 417g) comparativ cu cel al camerelor D-SLR. E-M5 Mark II poate fi o variantă justă pentru cel mai stabil aparat de fotografiat din lume deoarece este dotat cu cel mai puternic sistem de stabilizare a imagini pe 5 axe. Versiunea nouă a acestei tehnologii avansate elimină eventualul tremur al camerei în toate cele cinci planuri, realizând echivalentul unei viteze a obturatorului cu 5 trepte mai mare*. În plus, tehnologia este integrată în corpul camerei, astfel că va fi activă cu orice obiectiv. Chiar și în condiții de iluminare slabă și cu un teleobiectiv care poate mări efectul de tremur, stabilizarea pe 5 axe garantează obţinerea rezultatelor precise. Acest lucru este valabil pentru filmare și fotografiere, ambele putând excela în calitate în raport cu modelele D-SLR.


Capabilitate video remarcabilă - Prin intermediul sistemului de stabilizare pe 5 axe renumit, modelul E-M5 Mark II oferă undă verde pentru a crea înregistrări video cinematografice, care vor sta alături de fotografiile de calitate extraordinară care reprezintă semnul distinctiv al seriei OM-D. În Modul Movie, Mark II înregistrează la viteze de transfer ridicate de până la 77 de Mbps și oferă o mare varietate de formate 1080 Full HD pentru a se potrivi cu rata de cadre aleasă: 60p, 50p, 30p, 25p sau clasicul 24p, varianta preferată de mulţi dintre realizatorii de film. Focalizarea în timpul înregistrării video este foarte simplă, prin intermediul ecranului tactil LCD, cu unghi variabil, de 3 inci.

Imagine de ansamblu - Când fotografiați din unghiuri inedite, acest display cu unghi variabil de 1.04 puncte poate pivota și se poate înclina pentru a asigura o imagine luminoasă și clară a oricărei scene. La fel de avantajos este vizorul electronic luminos, de 2,36 milioane de puncte care comută automat când detectează ochiul. Dezvăluie astfel un meniu clar stabilit, realizat din elemente cheie care pot fi ajustate înainte de a elibera declanșatorul.

Imagini de 40 de megapixeli - Un alt avantaj al sistemului de stabilizare ultra-precis pe 5-axe Olympus este potențialul de a capta imagini de foarte mare rezoluție, care depășesc capacitatea normală a senzorului Live MOS de 16 megapixeli. Prin mutarea senzorului între fiecare cadru și îmbinarea a opt cadre într-unul singur, E-M5 Mark II oferă o imagine de 40 megapixeli, cu niveluri impresionante de detaliu și strălucire. OM-D este astfel recunoscut pentru livrarea celor mai bune imagini dintre cele ale camerelor foto Olympus. O altă componentă cheie în acest spectacol vizual este procesorul. Mark II folosește acum procesorul de top, TruePic VII, integrat si la modelul OM-D E-M1.

Aspect ergonomic - Olympus a înțeles nevoia pe care o au fotografii entuziaşti din acest segment şi anume că tehnologia inovatoare este utilă atunci când are la dispoziţie modalităţi de control care facilitează accesul la aria variată de opţiuni. Design-ul beneficiază de o atenție deosebită, în cele mai mici detalii. Butoanele Fn de pe partea de sus a celui mai nou model OM-D și selectorul sunt mai mult reliefate. Ambele sunt acum mai ușor de utilizat instinctiv. La fel de evidentă este şi viteza mare de autofocus - un alt element de rezistență al produsului OM-D. Are o suprafață de 81 de puncte, performanțe excelente în lumină scăzută și urmărire AF.

Efecte și caracteristici spectaculoase - Extrem de mic și ușor de utilizat, E-M5 Mark II este dotat cu opțiuni inteligente care îndeamnă utilizatorul spre creativitate. Live Composite, care îmbină mai multe imagini în cameră, este ideal pentru suprinderea mișcării obiectelor strălucitoare, cum ar fi stelele pe cerul înstelat, focurile de artificii, dispozitivele luminoase. Alternativ, înregistrează secvențe cu 10 cps și are o viteză de declanșare de 1/16000. Prin intermediul unei serii de filtre artistice, se pot adăuga efecte speciale pozelor în timp ce, prin WiFi-ul încorporat, camera se poate controla de la distanță de pe un smartphone, apoi pozele pot fi partajate cu localizarea georgrafică pe reţelele de socializare, folosind Olympus OI.Share, o aplicație prețioasă pentru o varietate de situații de fotografiere. Acestea sunt doar câteva dintre elementele care scot în evidență lista lungă de accesorii care transformă E-M5 într-una dintre cele mai versatile și ergonomice camere din categoria ei.

Varietate de obiective Gama de obiective interschimbabile disponibilă este o altă invitație spre a experimenta. Utilizatorii OM-D pot investi într-o colecție de obiective de termen lung. Noul model este compatibil cu o gamă largă de mai mult de 40 de obiective Micro Four Thirds, precum și cu o gamă largă de accesorii.

Preţ recomandat şi disponibilitate Modelul OM-D E-M5 Mark II este disponibil de la sfârșitul lunii februarie 2015, pe culorile argintiu şi negru, la preţul recomandat de 5.299 lei (body, TVA inclus). Modelul va fi disponibil în diverse variante de kit dintre care amintim: cu obiectiv M.ZUIKO ED 12-50mm 1: 3.5-6.3 EZ sau cu noul obiectiv M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1: 4.0 -5.6 II care oferă flexibilitatea fotografierii cu unghi larg și 10.7x tele. Acest obiectiv este rezistent la praf şi umezeală, la fel ca body-ul E-M5 Mark II. Toate cele trei kit-uri conțin o baterie și încărcător, precum și un bliț atașabil, model FL-LM3, rezistent la praf şi umezeală.

Sursa: MGT