Au început înscrierile la programul de pre-accelerare MVP Academy

Au început înscrierile la programul de pre-accelerare MVP Academy

MVP Academy este un program de pre-accelerare adresat startup-urilor in tehnologie care vor sa dezvolte produse de succes la scara globala. Cea de a doua ediție a programului aduce împreună 12 startup-uri tech cu potențial și le ajută să își dezvolte produsele și să formeze conexiuni valoroase cu profesioniști din industrie, antreprenori, investitori și reprezentanți ai programelor de accelerare și fondurilor de investiții early stage din regiune. Toate acestea într-un program educațional gratuit, customizat pentru a răspunde nevoilor individuale ale echipelor participante.

Startup-urile în tehnologie care vor să dezvolte produse cu potențial la scară globală sunt invitate să aplice la MVP Academy, program de pre-accelerare care va avea loc în perioada 23 martie – 14 mai la TechHub Bucharest. Aplicațiile se realizează online pe site-ul programului http://mvpacademy.co până luni, 9 martie.

Cea de a doua ediție MVP Academy aduce împreună 12 startup-uri tech cu potențial și le ajută să își dezvolte produsele și să formeze conexiuni valoroase cu profesioniști din industrie, antreprenori, investitori și reprezentanți ai programelor de accelerare și fondurilor de investiții early stage din regiune. Toate acestea într-un program educațional gratuit, customizat pentru a răspunde nevoilor individuale ale echipelor participante.

De-a lungul celor 7 săptămâni ale programului, finaliștii vor participa la workshop-uri practice susținute de specialiști consacrați și vor beneficia de sesiuni de mentorat și coaching 1 la 1 pentru a-și valida produsul cu piața și a primi sfaturi valoroase de la mentori cu experiență relevantă în domeniile de interes pentru ei. În plus, sesiunile de pitching organizate pe toată durata programului îi vor ajuta inițial să identifice punctele slabe ale propriului concept de business și ulterior să învețe cum să convingă potențialii investitorii și parteneri strategici.

Echipele care vor face parte din cel de al doilea lot al MVP Academy vor avea astfel acces la oportunități de networking excelente la nivel local, regional și internațional și vor acumula competențe esențiale de business care le vor ajuta să profite de oportunitățile existente pe piață și să își dezvolte afacerile mai rapid. Mai mult, startup-urile vor beneficia de susținerea activă a comunității profesioniștilor în tehnologie din București și vor fi în permanență conectați la aceasta, având acces pe toată durata programului la spațiul de co-working oferit de TechHub Bucharest și la evenimentele organizate.

Dezvoltat în parteneriat cu Telekom Romania și Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum și Microsoft, MVP Academy se adresează startup-urilor în domeniul tehnologiei care au mai puțin de 2 ani de activitate și care au dezvoltat până în prezent cel puțin un prototip funcțional al produsului. Pentru a fi eligibile, echipele trebuie să fie disponibile pe toată durata programului, să nu fi obținut finanțări externe mai mari de 50.000 EUR și să nu fi absolvit anterior un program de accelerare pentru proiectul la care lucreaza. Produsele dezvoltate pot fi în domenii precum software, hardware, Internet of Things, mobile, robotică, biotech, medtech sau ecommerce.

Selecția finaliștilor va fi realizată de un juriu de specialitate din care vor face parte Bogdan Iordache (Investment Manager 3TS Capital Partners & Board Member How to Web), Cosmin Ochișor (Business Development Manager hub:raum, care va evalua echipele din partea hub:raum și Telekom Romania) și Alex Negrea (Co-Fondator docTrackr). Evaluarea va fi efectuată luând în considerare echipa și experiența acesteia, dimensiunea și tendințele actuale ale pieței, validarea utilizatorilor și costul de achiziție al acestora, tracțiunea inițială, scalabilitatea și fezabilitatea produsului.

La 6 luni după finalizarea primei ediții MVP Academy, 5 startup-uri au obținut finanțări în valoare totală de 207.000 EUR, 4 echipe au fost admise în programe de accelerare din US și UK, iar majoritatea absolvenților își continuă activitatea și au înregistrat progrese semnificative: au crescut echipele, au lansat primele versiuni ale produselor dezvoltate sau au demarat discuții cu potențiali investitori sau parteneri strategici pentru obținerea primei runde de finanțare.

Printre absolvenții programului se numără Axosuits, producătorii unui exoschelet medical pentru persoanele cu dizabilități, GetFittter.inc, aplicație care oferă utilizatorilor o experiență de antrenament personalizată, sau Qalendra, motor de căutare dedicat pasionaților de călătorii. Progresul echipelor la 6 luni de la absolvire este prezentat în raportul de evaluare disponibil online aici.

“MVP Academy a fost o experiență incredibilă și am învățat foarte multe lucruri de la mentori. La început aveam doar o idee și un concept, iar participarea în program ne-a ajutat să ne definim produsul și să fim acceptați în Ignite 100, unul dintre cele mai importante programe de accelerare din UK“, a declarat Dragoș Mușetescu, Fondator al Restack (ex-Pocketo), o platformă de administrare, suport și monitorizare pentru dispozitive purtabile.

Cea de a doua ediție MVP Academy se va desfășura în perioada 23 martie – 14 mai la TechHub Bucharest și va aduce față în față 12 echipe cu potențial și peste 40 de mentori (antreprenori, investitori, profesioniști și lideri în industrie la nivel global). Printre profesioniștii care vor lucra alături de echipe se numără Mike Butcher (editor, TechCrunch), Paul Smith (Co-Fondator și Director Ignite100, UK), Marc Wesselink (Selection & Alumni Manager Startupbootcamp Smart City & Living, Olanda), Olaf Lausen (Chief of CEO Staff & Business Development Director Telekom Romania) sau Calum Cameron (Managing Director Startup Wise Guys, Estonia). Lista completă a mentorilor este disponibilă online la http://mvpacademy.co/mentors, iar aceasta va fi actualizată periodic în funcție de profilul și nevoile specifice ale finaliștilor.

Programul se va încheia joi, 14 mai, cu Demo Day, eveniment în cadrul căruia echipele își vor prezenta produsele și progresul înregistrat în fața audienței formată din antreprenori, investitori, reprezentanți ai programelor de accelerare și lideri ai comunității profesioniștilor în tehnologie la nivel regional.

Participarea la MVP Academy este gratuită, iar înscrierile se realizează online pe site-ul programului http://mvpacademy.co până luni, 9 martie. Echipele admise în program vor fi fi anunțate luni, 16 martie.

MVP Academy este un program realizat în parteneriat cu Telekom & Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum și Microsoft. Mediatizarea programului este asigurată de F6S, Netocratic, Entrepreneur Global, Digjitale, Entrepreneur.bg, Newtrend.bg, Startup Date, Traction Tribe, Times New Roman, Hotnews, Capital, Evenimentul Zilei, România Liberă, Academia Cațavencu, Yoda.ro, Incont.ro, Wall-Street.ro, Forbes România, Business24, Ziare.com, Business Review, Computer Games, Comunicații Mobile, Computer World, PC World, Agora, Business Cover, Business Woman, Zelist.ro, Comunicatedepresa.ro, Trade Ads Interactive, Gadget Trends, Games Arena, Gadget Talk, Softlead, Today Software Magazine, startups.ro și IQAds.

MVP Academy se bucură de susținerea comunităților partenere Romanian Startups, Romanian Game Developers Association (RGDA), Softbinator, ANIS, Cluj Hub, Cluj Co-Work, Professional Gamers League, Tabăra de testare, comunitatea frontend din România, Akcees, Startup Weekend România, Startup Weekend Târgu Mureș, Startup Weekend Cluj, Girls in Tech România și Girls Who Code.