RCS & RDS a testat in premiera in Romania, tehnologia 100G

RCS & RDS a testat in premiera in Romania, tehnologia 100G

RCS & RDS, principalul furnizor de internet din Romania, a testat in premiera in tara noastra, tehnologia 100G.

Testarea a fost finalizata in luna august a acestui an si a fost realizata in parteneriat cu 3 vendori: ECI Telecom - care a furnizat echipamentele DWDM - si Cisco si Juniper, care au asigurat routerele IP. Acest tip de testare 100G, cu echipamente furnizate de 3 vendori, este primul la nivel global. RCS & RDS a realizat in premiera mondiala testarea 100G cu echipamente IP/MPLS diferite la cele doua capete destinatii, in acest fel fiind realizata si testarea completa a interoperabilitatii a 3 tipuri de echipamente. Testele 100G realizate anterior de catre alte companii, au fost facute cu echipamente ale unui singur vendor (cel mult doi) si cu un singur tip de echipamente la capetele destinatii.

Compania a realizat legatura 100G intre orasele Bucuresti si Oradea, pe o distanta de peste 700 km.

Un upgrade al retelei companiei de la 10G la 100G ar creste capacitatea acesteia de 10 ori, ceea ce ar permite RCS & RDS sa aduca, in aceeasi retea, un numar mult mai mare de clienti si, in acelasi timp, sa aloce clientilor mai multa banda pentru internet. De asemenea, dezvoltarea retelei pe baza tehnologiei 100G va permite RCS & RDS sa raspunda nevoilor viitoare in crestere ale clientilor relativ la largimile de banda. Aceasta tehnologie avansata va permite infrastructurii companiei sa suporte aplicatii si servicii avansate, mari consumatoare de largime de banda.

"Ne pregatim permanent reteaua pentru viitor, asa cum am facut si pana acum. Un client RCS & RDS aflat in reteaua in care am facut testele, ar putea utiliza de pe-acum internetul pentru aplicatii care ar fi disponibile abia peste 10 ani. Nu putem gandi de-acum aceste aplicatii, dar stim cata banda ar consuma acestea.", spune Silviu Georgescu, Technical Manager RCS & RDS.

Intrucat compania a investit si investeste permanent in infrastructura si in tehnologii de ultima ora, upgrade-ul la 100G va putea fi facut fara modificari majore ale infrastructurii existente