Orange premiază prima promoţie a Academiei de Vânzări

Orange anunţă finalizarea primei ediţii a programului Academia de Vânzări, destinat dezvoltării profesionale a angajaţilor şi partenerilor care lucrează în mod direct cu clienţii companiei. Academia de Vânzări face parte dintr-un proiect internaţional al grupului France Telecom – Orange în 11 ţări.

Implementarea acestei iniţiative în România a presupus o investiţie iniţială de 1 milion de euro şi a vizat 2271 de angajaţi şi parteneri Orange implicaţi direct în relaţia cu clienţii.

Acest program integrat a constituit o experienţă de învăţare şi dezvoltare pentru participanţi, care au parcurs module de cursuri adaptate la nevoile lor, au răspuns feedback-ului primit de la clienţi reali, au participat la discuţii de grup pentru schimb de experienţă şi la sesiuni de training online sau training la locul de muncă.

Absolvirea Academiei de Vânzări aduce participanţilor o certificare recunoscută de grupul France Telecom – Orange, care se reînnoieşte anual, precum şi oportunitatea recunoaşterii ca expert în relaţia directă cu clienţii.

“Academia de Vânzări te invaţă că te vei bucura de succes atâta vreme cât eşti preocupat de calea către rezultate, nu doar de acestea. Mai mult, programul corespunde viziunii companiei, care pune pe primul loc calitatea serviciilor şi experienţa oferită clientului.

Vânzările înregistrate în ultimul an precum şi nivelul de satisfacţie a clienţilor dovedesc că instruirea continuă precede performanţa,” a declarat Andreea Pătraşcu, Training & Organisational Development Manager Orange România.

În data de 1 octombrie 2011, Orange organizează la Ateneul Român festivitatea de premiere a 500 dintre absolvenţii Academiei de Vânzări.

După încheierea festivităţii, doctorul Robert Cialdini, unul dintre cei mai apreciaţi experţi în negociere şi psihologia persuasiunii la nivel internaţional, va susţine o prezentare pentru cei prezenţi.

“Lucrurile au evoluat faţă de anul trecut. Am învăţat când să aplic o teorie şi cum să o adaptez în funcţie de situaţia pe care o am în faţă.

Cel mai important lucru pentru mine este că am reuşit să-mi înving teama de a vorbi în faţa unui grup mare de oameni,” a declarat Ionuţ Cristian, unul dintre absolvenţii Academiei de Vânzări.

Programul a fost gândit pe 3 nivele de dezvoltare profesională (junior, specialist, expert) şi a vizat 3 arii de învăţare (cunoştinţe, abilităţi specifice şi experienţa clienţilor).

Sesiunile de învăţare s-au desfăşurat în timpul orelor de lucru în sediile din Bucureşti şi din ţară, atât în săli de curs, cât şi într-un spaţiu ce simula un magazin Orange.