Rezultate Contestatii BAC 2011 – Rezultatele finale ale contestatiilor de la Bacalaureat 2011 se afiseaza astazi, 8 iulie 2011



Rezultate Contestatii BAC 2011 – Rezultatele finale ale contestatiilor de la Bacalaureat 2011 se afiseaza astazi, 8 iulie 2011


Care sunt rezultatele finale ale contestatiilor la BAC 2011? O intrebare pe buzele tuturor in ultimele zile… Putem spune gata, emotiile celor care au facut constestatii la examenul de Bacalaureat 2011 se apropie de sfarsit… in curand vor stii daca cei care au facut contestatii, le-au facut in zadar sau daca au reusit totusi sa obtina o nota minima de trecere.
La aceasta ora avem doar niste prime informatii legate de aceste contestatii de la ziarul gandul…

Astfel, in judetul Brasov, din cele 1529 de contestatii depuse, 242 de lucrari au primit intre 0,5 si 1,5 puncte in plus, dar 76 de lucrari au avut nota nu crescuta, ci scazuta cu 0,5-1,5 puncte.

Acestea sunt doar niste rezultate preliminarii care ne dau o idee a ce inseamna posibilele cresteri ale notelor si ponderea din numarul total de contestatii. Dupa parerea mea, dupa ce rezultatele finale vor fi afisate astazi, 8 iulie, pe www.edu.ro, nu se va modifica semnificativ procentul celor care au luat BAC-ul 2011.

Iata pentru cei interesati si regulamentul legat de calcularea notelor finale:
- Cei cu medii intre 4.50 si 4.99 vor primi noua nota indiferent de diferenta. Exemplu: un elev cu 4.75, daca va obtine nota 5.00 va ramane cu aceasta nota chiar daca diferenta este de doar 0.25. La fel si in cazul celor cu medii de peste 9,50.
- Pentru toti ceilalti, diferenta trebuie sa fie de minimum 0,50 pentru ca nota sa fie modificata. Daca diferenta insa este de peste 1,50, o a treia comisie va evalua lucrarea.
- Pot fi si cazuri speciale. De exemplu, daca un elev cu media generala 5.60, a depus contestatie la toate cele trei probe scrise si a obtinut la fiecare 0.4 puncte in plus, nu va promova examenul desi punctajul ar duce prin calcul normal la media 6.0. Acest lucru pentru ca nu se inscrie in cele 0.5 puncte minime per proba pe care trebuie sa le obtina.

Cu acestea spuse si avand in vedere ca daca nota de crestere este undeva pana la 1,5 puncte, oare profesorii vor incerca sa nu depaseasca acest punctaj pentru a nu trece la o a treia comisie de evaluare a lucrarii respective? Daca da, asta ar insemna ca doar cei care au picat cumva “la mustata” au ceva sanse de a promova Bacalaureatul acesta… Tu ce zici?
… iar daca esti printre cei care ai fost cu adevarat nedreptatit de prima corectare a lucrarii tale de la BAC 20111, iti urez ca de data asta dreptatea sa invinga, contestatia sa-ti fi fost una de folos si sa fii printre cei de deasupra liniei de trecere…