Jocurile video online, o cauza pentru divorturi ?

Un numar tot mai mare de casnicii se destrama din cauza dependentei de jocurile video. Multe sotii care cer divortul se plang ca barbatii lor petrec prea multa vreme cu jocurile video, arata un studiu citat de Daily Mail.

Dintre femeile care motiveaza cererea de divort prin comportamentul irational al sotilor, 15% cred ca partenerii lor de viata pun jocurile inaintea lor.

Acum un an, procentul era de 5%, arata studiul realizat de Divorce Online. Jocurile incriminate sunt indeosebi World of Warcraft, care le permite jucatorilor sa-si creeze propriul personaj pentru aventuri de tip mitologic, si Call Of Duty, in care jucatorii se infrunta in diferite zone de razboi.

Jocurile au mai fost criticate pentru ca dau dependenta, unii critici sustinand ca World of Warcraft creaza o dependenta mai mare decat cocaina. Ryan G Van Cleave, expert in dependenta de jocurile video, spune ca multi soti nu sunt constienti de faptul ca pot deveni dependenti de jocuri. Problema cu care se confrunta sotiile in privinta dependentei de jocuri este ca faptul ca nejucatorii nu considera comportamentul o dependenta. Prin urmare, daca sa-ti petreci mai mult timp cu jocurile sau cu sotia si familia nu este o alegere.

Este un impuls. Cu sprijinul medical potrivit, dependenta de jocuri, ca de altfel orice tip de dependenta, se poate depasi, spune specialistul.

Studiul a vizat 200 de plangeri de comportament irational depuse de femei.