Subiectele de la examenul scris de Limba si literatura romana: Bacalaureat 2011

Azi s-a desfasurat prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat 2011. In cele 741 de centre de examen din Romania, subiectele de la examenul scris la limba si literatura Romana au fost transmise si preluate in conditii de securitate, aplicandu-se procedurile electronice de securitate, dupa cum a anuntat Ministerul Educatiei.

Iata subiectele:

Subiectul I: Noua cerinte pe baza unui fragment din “Nunta in cer” de Mircea Eliade.

Subiectul al II-lea: Scrie un text de tip argumentativ de 15-30 randuri despre Cunoasterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmatia lui Nichita Stanescu: “A avea un ideal inseamna a avea o oglinda”.

Subiectul al III-lea: Elaboreaza un eseu de 2-3 pagini despre particularitatile de constructie a personajului dintr-un text dramatic studiat apartinand unuia dintre autorii canonici: I.L. Caragiale, Camil Petrecu, Marin Sorescu.
Plus patru cerinte in elaborarea eseului.

Este vorba despre varianta de subiecte numarul 5, fiecare subiect are 30 de puncte. Un numar de 10 puncte sunt din oficiu.

Proba scrisa la limba si literatura romana a inceput la ora 9.00.

Sincer sa fiu, subiectele nu mi se par nici dificile, dar nici usoare. Ce-i drept, nu mai tin bine minte ce mi-a picat mie la examenul de Bacalaureat pe care l-am dat acum 13 ani. In concluzie, ma adresez absolventilor de liceu care au sustinut azi examenul scris la Limba si literatura romana: Cum vi s-au parut subiectele? Ce nota credeti ca veti obtine?