eMAG şi Hostway au realizat cu succes cea mai mare transmisie online din România, la care AdNet Telecom și-a adus aportul

Numerosi privitori au avut posibilitatea sa urmăreasca live pe http://reteaua.emag.ro, pe 17 decembrie, incepand cu ora 20:30, evenimentul aniversar eMAG şi extragerea marelui premiu al campaniei Reţeaua – un Porsche Cayman.

Transmisia s-a realizat printr-o solutie Hostway, la care AdNet Telecom si-a adus contributia prin colocarea serverelor de streaming Hostway si oferirea accesului metropolitan la o capacitate de 6Gbps.

Bucureşti, 20 decembrie 2010 – eMAG, cel mai mare magazin online din România, a aniversat 9 ani de prezenţă pe piaţa de comerţ online din România realizând vineri, 17 decembrie, cea mai mare transmisie online din România împreuna cu Hostway.

Evenimentul aniversar a avut loc la showroom-ul eMAG din Crângaşi de unde a fost difuzată pe http://reteaua.emag.ro extragerea marelui premiu al campaniei Reţeaua, urmată de concertul trupei Jukebox.

Transmisiunea online a evenimentului a folosit serviciul de streaming adaptiv şi reţeaua de distribuţie de conţinut ale Hostway. Tehnologia dezvoltată de Hostway a fost optimizată pentru scalabilitate şi poate susţine transmisiuni cu trafic foarte mare – de aceea a permis, în premieră, difuzarea unui eveniment online de asemenea anvergură.

Reţeaua operată de Adnet Telecom a permis utilizatorilor conectaţi la toţi providerii importanţi din Romania vizionarea transmisiei in condiţii excelente. Acest lucru a fost posibil datorită capacităţilor mari de interconectare metropolitană disponibile (peste 80 Gbps agregat) si preocupării constante a echipei tehnice de a monitoriza încărcarea pe legături si a asigura latenţe minime spre toate destinaţiile naţionale.

“Suntem foarte hotărâţi să oferim cel mai bun serviciu de distribuţie de conţinut video din România. Aceasta a fost a treia premieră pe care am adus-o pe piaţa românească de video online: posibilitatea de a face transmisiuni live pentru evenimente cu trafic ridicat.” a declarat Flaviu Radulescu, Country Manager Hostway Romania

“AdNet Telecom continuă dezvoltarea unor puncte zonale stragegice în reţeaua sa pentru servirea de conţinut la capacitate mare, urmărind asigurarea celor mai bune căi de acces la interconectările naţionale. Prin parteneriatul cu Hostway și amplasarea de servere de distribuţie de conţinut in aceste puncte, utilizatorii din Romania vor putea avea acces la servicii multimedia in cele mai bune condiţii, indiferent de furnizorul de Internet la care sunt conectaţi. Tehnologia folosită directionează automat cererile utilizatorilor către cel mai apropiat nod de distributie disponibil, asigurând atât optimizarea latenţei cât si redundanţa în cazul apariţiei de probleme cu un nod”, a declarat Liviu Tanase, Associate Manager AdNet Telecom.