Bitdefender lanseaza malwarecity.ro - un portal dedicat securitatii si protectiei datelor online

BitDefender Romania anunta lansarea site-ului www.malwarecity.ro in limba romana o comunitate dedicata celor pasionati de securitate, dar si o resursa actuala de informatii despre evolutia amenintarilor informatice.

Membrii comunitatii vor avea acces la stiri de ultima ora si analize documentate din domeniul securitatii pe internet si vor putea descarca gratuit utilitare BitDefender de dezinfectie impotriva celor mai noi tipuri de malware.

„Interesul pentru subiectul securitatii a crescut direct proportional cu raspandirea internetului si a platformelor de socializare.

De aceea, vrem sa venim in ajutorul utilizatorilor romani, dar si companiilor, si sa le oferim o resursa interactiva completa si permanent actualizata de informare si formare in domeniul securitatii,” a declarat Alexandru Constantinescu, Social Media Engineer, BitDefender Romania.

In primul semestru din anul 2010, numarul amenintarilor informatice s-a dublat fata de 2009, iar retelele de socializare si serviciile Web 2.0 au devenit unele dintre cele mai populare si utilizate canale de distributie malware.

In plus, numarul tranzactiilor comerciale online este in crestere in 2010, ceea ce sporeste riscul furturilor de date confidentiale.

Astfel, evolutia rapida a mediului online face necesara o buna educare a utilizatorilor in sensul informarii corecte si constientizarii de catre acestia a riscurilor la care se expun in lumea virtuala.

Resursele disponibile pe www.malwarecity.ro sunt puse la dispozitie de specialisti BitDefender cu o extensiva pregatire in domeniul securitatii informatice. Acestia vor furniza periodic analize ale diverselor tipuri de malware intalnite in Romania, sugestii si recomandari pentru prevenirea atacurilor informatice, dar si tutoriale ajutatoare pentru internauti.

In plus, cei care se inscriu in comunitate, au acces la tehnologiile BitDefender de scanare si dezinfectie, bazate pe tehnologia inovatoare in-the-cloud: BitDefender Quick Scan, ce combina scanarea locala cu scanarea in-the-cloud pentru detectarea rapida a amenintarilor sau Online Antivirus Scanner, ce asigura detectie proactiva superioara a celor mai noi versiuni de virusi si dezinfecteaza fisierele spyware si BitDefender 4Blogs, un plug-in dedicat bloggerilor care ii protejeaza impotriva mesajelor spam si a altor inselatorii virtuale.

Totodata, si companiile pot gasi resurse de interes, cum ar fi produsul Free Antispam for Linux Mail Servers, ce combina tehnologiile proactive anti-spam, antiphishing si de scanare a continutului mesajelor si protejeaza traficul pe mail din companii.

Alte resurse care se gasesc pe site: o enciclopedie a celor mai noi tipuri de virusi si un dictionar ajutator, pentru o mai buna intelegere a conceptelor de baza din domeniul securitatii informatice.

De asemenea, BitDefender le ofera sansa celor cu adevarat pasionati sa contribuie la crearea continutului site-ului. Acestia pot trimite analize si informatii relevante, pentru a fi publicate alaturi de cele ale specialistilor.

Sursa: Bitdefender