Idei pentru Romania 255

MCSI anunta lansarea competitiei 'Idei pentru Romania 255', din 6 decembrie

Utilizatorii de internet pot accesa, incepand cu data de 6 decembrie 2010, portalul ecomunitate.ro pentru a intra in competitia 'Idei pentru Romania 255', inclusa intr-un amplu proiect derulat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), intitulat Economia bazata pe Cunoastere (EBC), a anuntat, marti, MCSI.

'Folosirea tehnologiilor cunoasterii pentru a produce beneficii economice, pentru a ajuta cetatenii sa se implineasca personal si profesional, sa traiasca mai bine in comunitatile lor - acesta este obiectivul proiectului nostru. Pregatim o schimbare majora in felul in care oamenii percep si folosesc noile 'unelte' care produc bunastare.

Pentru aceste unelte noi e nevoie de deprinderi noi si astfel vorbim despre continuturile online si abilitatea de a gasi si pune in practica informatia relevanta sau despre instrumente web 2.0 si produse de tip participativ', a declarat Diana Voicu, directorul Unitatii de Management a Proiectului EBC.

'Idei pentru Romania 255' se desfasoara in parteneriat cu editia online a publicatiei Evenimentul Zilei, si reprezinta o enciclopedie a celor 255 de localitati din proiect, precum si o colectie de bune practici realizate in cursul proiectului EBC.

Utilizatorii sunt invitati sa posteze comentarii relevante la articolele publicate deja pe site. Sugestiile si ideile lor vor ajunge la dispozitia factorilor de decizie din fiecare localitate.

Concurentii sunt invitati sa voteze cea mai performanta dintre cele 255 de comunitati, iar primele 20 din top vor primi titlul de 'Localitate conectata la cunoastere'.

EBC este un proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoasterii din Romania, conceput si derulat de MCSI.

Cu un buget de 69,4 milioane dolari, proiectul se adreseaza spatiului rural si mic urban, si se desfasoara in parteneriat cu primariile din 255 de comune si orase mici (cu mai putin de 30.000 locuitori), unde nu exista acces la informatie digitala si, deci, nici competente de a o folosi si exploata.

Sursa: Ministerul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei