Evolio lanseaza EVOBOOK, primul ereader romanesc

Evolio lanseaza EVOBOOK, primul ereader romanesc

Evolio lanseaza EVOBOOK, primul sau produs din categoria cititoarelor de carti electronice si, de asemenea, primul eReader romanesc cu tehnologie e-ink.

Display-ul de 6 inch (600x800 pixels, 16 nuante de gri) nu foloseste iluminare de tip back light astfel incat fasciculele de lumina nu mai solicita retina si cristalinul non-stop. Experienta cititului pe EVOBOOK este identica lecturarii unei carti sau a unui ziar tiparit la lumina naturala sau artificiala.

Tehnologia e-ink elimina, de fapt, si un alt aspect suparator al oricarui display LCD: in lumina puternica efectul de “glow” dispare iar suprafata EVOOBOK devine lizibila si clara din orice unghi.

Dispozitivul (18 cm inaltime, 13 cm latime) este ideal ca minibilioteca personala intrucat este compact, cantareste 228 g si are o grosime de numai 9 mm, insa poate stoca in memoria interna de 2GB pana la 4000 de carti. Memoria este extensibila la 10 GB prin folosirea unui SD card. Chiar si in acest conditii e-readerul de la Evolio are o autonomie impresionanata: cu o singura incarcare poti folosi EVOBOOK pentru a citi pana la 10.000 de pagini, timp de circa 15 zile.

Spre deosebire de alte e-book readere care presupun formate proprietare si o legatura comerciala stricta intre site-ul de continut si hardware-ul respectiv, EVOBOOK citeste toata gama de formate curente (.PDF, .CHM, .EPUB, .TXT, .HTM, .HTML, .RTF, .PDB, .DJVU, .IW, .IW4, .FB2, .OEB, .PRC, .MOBI, .TCR, .OPF).

Pe internet exista zeci de mii de carti in format electronic care se pot descarca si citi pe EVOBOOK. Pentru a simplifica experinta utilizatorului, EVOBOOK va veni cu un serviciu online de update periodic al bibliotecii digitale pe acelasi principiu pe care functioneaza softul iMap pentru GPS-urile Evolio.

Dispozitivul dispune de functie Search, posibilitatea de a alege dimensiunea fontului dorit (zoom), functia Bookmark - semn de carte, astfel incat lectura sa poata fi reluata de unde a fost intrerupta. De asemenea, gadget-ul poate reda fisiere in format mp3, astfel incat poti studia un manual in timp ce asculti muzica preferata.

Totodata, EVOBOOK are suport pentru limba romana, meniu, manual, dictionare si fonturi romanesti.

Produsul va fi disponibil in magazine incepand cu data de 1 Decembire la un pret recomandat de 150 euro. Pachetul va include un numar mare de titluri din literatura romana si internationala precum si best-seller-uri ale autorilor romani contemporani.

Sursa: TehnoPOL