Download-ati Internet Explorer 9 pentru a testa performantele reale de utilizare

IE9 - un browser rapid in conditii reale de utilizare

Cu Internet Explorer 9, abordarea Microsoft este de a lansa versiuni Platform Preview (PP) ale produsului de cate ori se inregistreaza un progres substantial si de interes pentru dezvoltatori.

La doar 3 saptamani dupa anuntul PP6 (28 octombrie 2010 la PDC10), Microsoft lanseaza IE9 PP7 pentru a demonstra optimizari semnificative in special in executia codului JavaScript (JS), datorita noului motor JavaScript din IE9, numit Chakra.

Unul dintre cele mai cunoscute benchmark-uri pentru JavaScript este WebKit SunSpider.

Potrivit WebKit SunSpider, IE9 este cel mai rapid browser in executia codului JavaScript, obtinâand cu PP7 un scor de 216 milisecunde.

Ca evolutie, IE9 PP7 si motorul Chakra raporteaza performante cu 310% mai mari fata de PP1, anuntat la PDC 2009. Vizitati http://ie.microsoft.com/testdrive/Benchmarks/SunSpider pentru mai multe detalii.

Performanta reala pe Web nu este data doar de executia codului JavaScript si prin masurarea performantele diferitelor browsere doar subsistem cu subsistem (in acest caz, comparand motorul Chakra cu alte implementari din industrie) nu se obtine o imagine completa asupra modului in care de fapt aceste browsere functioneaza in lumea reala.

In cazul IE9:

• Performanta este rezultatul performantei motorului Chakra combinata cu accelerarea hardware completa (optimizari pentru hardware);

• Analiza comportamentului browser-ului este centrata pe scenarii reale (cum toate subsistemele lucreaza impreuna) si nu pe benchmark-uri specializate (ce privesc doar anumite subsisteme).

IE9 Beta este cel mai rapid adoptat browser Microsoft, cu mai mult de 13 milioane descarcari in doar 2 luni.

Interesul de care se bucura, performanta demonstrata si suportul pentru standarde (HTML5, CSS3, SVG, DOM, ES5) se constituie in oportunitati excelente pentru dezvotatori.

Sursa: McCann PR