Descarca melodii, tonuri de apel, aplicatii Nokia de pe Ovi. Magazinul Ovi a atins pragul de 3 milioane de descarcari zilnic

Espoo, Finlanda – Nokia a anunţat astăzi că Magazinul Ovi a atins pragul de 3 milioane de descărcări zilnice, o creştere impulsionată de cererea la nivel global şi de o actualizare recentă care oferă utilizatorilor de smartphone-uri din noua familie Nokia Symbian o experienţă vizuală şi tactilă îmbunătăţită, precum şi aplicaţii şi jocuri mai populare.

Compania a înregistrat şi o creştere puternică a numărului de dezvoltatori care creează aplicaţii pentru terminale Nokia, respectiv peste 400.000 de dezvoltatori în ultimele 12 luni, 92 dintre aceştia depăşind pragul de un million de descărcări pentru aplicaţiile lor.

Exemple de conţinut creativ şi popular pentru noile smartphone-uri Nokia Symbian, disponibil în Magazinul Ovi:

* Swype: Printr-o mişcare continuă, folosind un stylus sau degetul, tehnologia Swype permite utilizatorilor să introducă mai rapid şi mai facil cuvinte.
* NHL GameCenter: Utilizatorii pot fi mereu la curent cu performanţele echipei de hochei preferate ascultând radio live, verificând scorurile şi statisticile sau urmărind rezumate ale meciurilor.
* WhatsApp Messenger: O aplicaţie de mesagerie pentru smartphone-uri care utilizează 3G sau WiFi pentru a conecta utilizatorii cu prietenii sau familia. Prin comutarea de la SMS la WhatsApp, utilizatorii pot trimite şi primi mesaje, imagini, note audio şi mesaje video fără costuri suplimentare.

“Creşterea rapidă a Ovi Store, care a trecut de pragul de 1 miliard de descărcări anual demonstrează că Nokia este un competitor din punct de vedere al acoperirii şi dimensiunilor în ceea ce priveşte serviciile sale,” a declarat Scott Ellison, Vicepreşedinte, Mobile and Consumer Connected Platforms, IDC.

“Având în vedere că Nokia se concentrează mai puternic asupra platformei Qt şi îmbunătăţirii ecosistemului de dezvoltatori, estimez că numărul de dezvoltatori va continua să crească.”

“Fără promovare şi investiţii în marketing, am înregistrat în câteva săptămâni 200.000 de descărcări în Ovi Store, o creştere mai rapidă comparativ cu cea înregistrată în App Store,” a declarat Anton Gauffin, CEO al BLStream, creator al jocului Crazy Hamster.

“Suntem foarte plăcut surprinşi de ceea ce am văzut în Magazinul Ovi şi suntem pe punctual de a depăşi performanţele noastre din App Store, deşi suntem acolo de mai mult timp.”

“Ovi Store se află pe o traiectorie de creştere puternică, generată de noi aplicaţii şi jocuri dezvoltate de parteneri, al căror număr este în creştere şi de cei peste 250.000 de noi consumatori care se înregistrează pe Ovi în fiecare zi,” said Tero Ojanperä, Vicepreşedinte Executiv, Services, Nokia.

“Numărul de descărcări zilnice a crescut de la aproximativ 2 milioane la 3 milioane din septembrie. Estimăm că ne vom continua progresul, având în vedere că am început recent livrările pentru noile smartphone-uri Symbian.”