Ce taxe si impozite se platesc - poti afla pe banulpublic.ro

Dacă vrei să ştii cum se cheltuieşte banul public sau ce impozite şi taxe ai de plătit înainte de a ajunge la ghişeele primăriilor, accesează site-ul banulpublic.ro.

Pe site sunt informaţii publice din administraţia a 10 oraşe din judeţul Braşov. Realizarea paginii de internet a fost posibilă printr-un proiect al Asociaţiei pentru Parteneriat Comunitar Braşov în colaborare cu Consiliul Judeţean.

Scopul acestui proiect este acela de a creşte nivelul de transparenţă a celor 10 administraţii publice locale din judeţul Braşov privind procesul de stabilire a taxelor şi impozitelor şi cheltuirea banilor publici.

„Banul public.ro, un website prin care cetăţenii braşoveni şi nu numai regăsesc informaţii care vizează taxele locale şi impozitele, bugetele locale, dezbateri publice, datorii publice şi modul în care diferite autorităţi informează cetăţenii cu privire la acest aspect, cheltuirea banului public”, a spus Mihaela Cârstea, coordonator proiect A.P.C. Braşov.

Pentru realizarea acestui site a fost nevoie de munca a aproape 60 de voluntari braşoveni, din cauza volumului foarte mare de informaţie care trebuia strânsă din cele 10 administraţii publice locale din oraşe precum Codlea, Săcele, Zărneşti, Râşnov, Ghimbav sau Făgăraş.

„Încercăm să-l actualizăm şi să-l dezvoltăm în sensul de a pune pe acest site şi informaţii din celelalte locaţii , din comune”, a mai adăugat Mihaela Cârstea.

Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Facilitatea de Tranziţie- Consolidarea sprijinului societăţii civile în lupta împotriva corupţiei şi a avut un buget de aproape 35.000 de euro.