Antimalware gratuit: AutoRun Disable - Endpoint Protector isi dovedeste eficacitatea in eliminarea activitatii virale

Noul utilitar AutoRun Disable previne infectiile transmise prin porturile USB

Noul utilitar gratuit lansat de Endpoint Protector previne infectiile cauzate de malwareul ce apeleaza functia AutoRun si se raspandeste prin porturile USB sau prin alte interfete de conectare.

Endpoint Protector a lansat utilitarul gratuit AutoRun Disable, o solutie ce previne infectiile cu malware raspandit prin porturile USB sau alte interfete de conectare si care porneste si ruleaza automat odata ce un computer a fost infectat.

AutoRun Disable by Endpoint Protector a fost creat pentru a opri viermi de tipul Conficker/Stuxnet care exploateaza porturile USB nesecurizate si lipsa solutiilor de securitate pentru dispozitivele portabile pentru a se raspandi si a infecta cat mai multe unitati dintr-o retea.

Modul de functionare al utilitarului AutoRun Disable by Endpoint Protector este simplu, acesta permitandu-le utilizatorilor sa dezactiveze o functie potential periculoasa a sistemelor Windows (XP, Vista, 7), AutoRun, care permite rularea automata a dispozitivelor conectate la computer si a softwareului de pe acestea.

Principalul beneficiu al utilitarului este acela ca nu dezactiveaza functia respectiva pentru toate dispozitivele, ci actioneaza in mod selectiv, in functie de tipul acestora (dispozitive cu conexiune USB si alte dispozitive portabile, CD/DVD, unitati interne sau de retea) sau de litera asociata acestora, afisata in sistemul Windows.

De exemplu, un utilizator poate interzice apelarea functiei AutoRun pentru dispozitivele portabile conectate prin USB si o poate permite pentru unitatea CD/DVD.

"Conficker, Stuxnet, Downadup, oricum s-ar numi ultima amenintare de tip malware, adevarul e ca toate sunt relativ usor de combatut.

Solutiile pentru securizarea porturilor si a dispozitivelor portabile pot opri un astfel de malware atunci cand incearca sa infecteze un computer anume.

AutoRun Disable by Endpoint Protector face si mai usoara protejarea computerelor si a retelelor in fata viermilor raspanditi prin porturile USB, fiind gratuit, usor de utilizat si foarte eficient.

Utilitarul protejeaza cu succes unitatile securizate de malwareul de acest tip, permitand dispozitivelor autorizate sa utilizeze functia AutoRun, fara a limita in vreun fel actiunile obisnuite ale utilizatorilor", a declarat Roman Foeckl, Director General Endpoint Protector/CoSoSys.