Romsys a obținut Certificarea Cisco Silver în România

Furnizorul de soluţii şi servicii informatice Romsys, membru al concernului austriac New Frontier Holding – unul dintre cele mai puternice grupuri IT din Europa Centrală și de Est -, a obținut certificarea Silver Partner din partea companiei Cisco.


Pentru a dobândi acest statut, Romsys a trebuit să îndeplinească standardele riguroase impuse de Cisco în ceea ce privește competența în soluţii pentru reţele IT, servicii de networking (rețelistică), suportul oferit și gradul de satisfacție al clienților.

„Certificarea Silver Partner primită de la Cisco, o companie cu standarde și exigențe foarte ridicate, confirmă calitatea serviciilor oferite de Romsys și gradul înalt de expertiză pe care îl punem la dispoziția partenerilor și clienților noștri.

În atingerea acestui nivel de parteneriat, un rol foarte important l-a avut buna desfășurare a procedurilor interne privind serviciile/procesul Lifecycle Cisco, începând de la pregătire şi planificare, trecând prin proiectare, implementare şi operare, până la optimizare şi testare.

Nu în ultimul rând, au contat calitatea resurselor umane de care dispune Romsys - inclusiv strategia de motivare și de retenție a acestora -, precum și atenția ridicată pe care compania o acordă managementului securității informației”, a declarat Horațiu Berdilă, CEO Romsys.

Programul Cisco Resale Channel le oferă partenerilor instruirea profesională necesară pentru a-și dezvolta abilităţile de vânzări, tehnice și de servicii Cisco Lifecycle (serviciile de proiectare a soluțiilor avansate Cisco), apoi validează aptitudinile lor prin intermediul unui audit realizat de o terţă parte.

Dobândirea unei certificări Cisco pentru Resale - Gold, Silver, Premier sau Select - reprezintă o creştere a competenţelor în tehnologii cheie și abilitatea unui partener de a oferi soluţii integrate de rețelistică.

„Cisco se angajează să furnizeze partenerilor instrumente, programe de formare şi training astfel încât să stimuleze creşterea, diferențierea și profitabilitatea acestora”, a declarat Cristian Popescu, General Manager Cisco Romania.

„Cu specializări în Express Foundation, Unified Communications Express şi Advanced Security, Romsys a investit în furnizarea de soluţii tehnologice de comunicatii integrate, mapate pe cererile actuale ale clienților”, a adăugat acesta.

În ceea ce privește competența serviciilor necesare pentru a primi certificarea Silver, Romsys a trebuit să-și însușească două dintre specializarile avansate Cisco, respectiv Unified Communications, Routing&Switching, Security&Wireless LAN sau Cisco Express Unified Communications și una dintre specializările Routing&Switching sau Security&Wireless LAN.

În plus, Romsys a trebuit să integreze serviciile Cisco Lifecycle și să mențină gradul de satisfacție al clienților la cel mai înalt nivel, acesta fiind măsurat prin intermediul chestionarelor de auditare a clienților.