Panda Internet Security a obtinut scoruri de top in raportul AV-Test

Panda a detectat 100% din malware-ul scanat, atat in listele private de virusi cat si in listele de virusi « In The Wild »


Panda Internet Security 2010 a obtinut scoruri de top in urma testelor AV-Test efectuate in trimestrul al doilea (http://av-test.org/).

Produsul a primit, de asemenea, si certificarea din partea renumitului laborator german, dupa ce a trecut - cu scoruri peste medie – toate testele de protectie, dezinfectie si fezabilitate, precum si cele concepute pentru a testa capacitatea produsului de a repara computerele infectate cu malware.

In testele de protectie, dezinfectie si reparare a calculatoarelor infectate, Panda Internet Security 2010 a realizat un scor de 5,5 din maxim 6.

Solutia a primit scorul de 5 din 6 pentru fezabilitate.

In sectiunea de protectie impotriva infectiilor cu malware, rezultatele cele mai semnificative au venit din detectarea malware-ului din bazele de malware folosite de AV-Test, precum si a celor cuprinse in baza 'In The Wild', unde Panda Internet Security 2010 a detectat 100% din specimenele de malware.

Mai multe detalii pe Comunicate de presa

In cazul detectiei atacurilor noi, inclusiv atacurile via Internet si e-mail, Panda Security a obtinut 82%, 89%, respectiv 74%, la testele din ultimele 3 luni. In testele de detectie dinamica, Panda a detectat 81% din specimenele utilizate, cu mult peste media industriei, de 63%.

Panda Internet Security 2010 a obtinut, de asemenea, punctajul de 100% in ceea ce priveste detectia si eliminarea de rootkit si malware ascuns.

In testele privind dezinfectia si repararea calculatoarelor infectate cu malware, Panda Security a eliminat 95% din componentele cu malware activ, din nou peste media industriei.

In sectiunea de fezabilitate, rata medie de incetinire a performantelor calculatorului a fost de 101 secunde, mai putin jumatate fata de media industriei de 251 secunde.

'Aceste rezultate ilustrează capacitatea mare de detectie tehnologiei Panda Collective Intelligence', spune Pedro Bustamante, Senior Research Consultant la Panda Security. 'Mai mult, aceasta rata de detectie nu are nici un impact asupra computerelor utilizatorilor, pentru ca procesele de scanare si clasificare a malware-ului au loc “in the cloud '.