Panda Internet Security a obtinut scoruri de top in raportul AV-Test

Panda a detectat 100% din malware-ul scanat, atat in listele private de virusi cat si in listele de virusi « In The Wild »

Panda Internet Security 2010 a obtinut scoruri de top in urma testelor AV-Test efectuate in trimestrul al doilea (http://av-test.org/). Produsul a primit, de asemenea, si certificarea din partea renumitului laborator german, dupa ce a trecut - cu scoruri peste medie – toate testele de protectie, dezinfectie si fezabilitate, precum si cele concepute pentru a testa capacitatea produsului de a repara computerele infectate cu malware.

In testele de protectie, dezinfectie si reparare a calculatoarelor infectate, Panda Internet Security 2010 a realizat un scor de 5,5 din maxim 6. Solutia a primit scorul de 5 din 6 pentru fezabilitate.

In sectiunea de protectie impotriva infectiilor cu malware, rezultatele cele mai semnificative au venit din detectarea malware-ului din bazele de malware folosite de AV-Test, precum si a celor cuprinse in baza 'In The Wild', unde Panda Internet Security 2010 a detectat 100% din specimenele de malware.

In cazul detectiei atacurilor noi, inclusiv atacurile via Internet si e-mail, Panda Security a obtinut 82%, 89%, respectiv 74%, la testele din ultimele 3 luni. In testele de detectie dinamica, Panda a detectat 81% din specimenele utilizate, cu mult peste media industriei, de 63%.

Panda Internet Security 2010 a obtinut, de asemenea, punctajul de 100% in ceea ce priveste detectia si eliminarea de rootkit si malware ascuns. In testele privind dezinfectia si repararea calculatoarelor infectate cu malware, Panda Security a eliminat 95% din componentele cu malware activ, din nou peste media industriei.

In sectiunea de fezabilitate, rata medie de incetinire a performantelor calculatorului a fost de 101 secunde, mai putin jumatate fata de media industriei de 251 secunde.

'Aceste rezultate ilustrează capacitatea mare de detectie tehnologiei Panda Collective Intelligence', spune Pedro Bustamante, Senior Research Consultant la Panda Security. 'Mai mult, aceasta rata de detectie nu are nici un impact asupra computerelor utilizatorilor, pentru ca procesele de scanare si clasificare a malware-ului au loc “in the cloud '.

'La AV-Test.org, am testat toate produsele cu toate functionalitatile actualizate si cu protectia 'in the cloud“ activata, pentru a nu bloca actualizarile de produs', a declarat Andreas Marx, CEO al AV-Test.org. 'In acest fel, produsele au trebuit sa-si demonstreze capabilitatile practice, folosind toate componentele si nivelurile de protectie in scenarii de testare realiste'.

Andreas Marx, a vorbit de asemenea despre performanta solutiei Panda pe parcursul testelor:

“Panda Internet Security a avut rezultate impresionant de mari pentru detectarea statica si dinamica de malware nou.”

'Detectia si eliminarea malware-ului care ruleaza ascuns, cum ar fi rootkit-ul, nu au fost o problema pentru Panda Internet Security, dar au fost pentru multe alte produse testate.'

'Am testat nu numai protectia impotriva malware-ului cunoscut si necunoscut, dar si eliminarea fisierelor care au infectat anterior sistemul. La aceste doua categorii, Panda Internet Security a primit 5.5 din 6.0 puncte posibile, cele mai mari note obtinute de un program in cadrul acestor teste.'

'Pe langa ratele de protectie si dezinfectie mari, Panda Internet Security a avut si un impact mai mic asupra sistemului din punct de vedere al gradului de incarcare'.

'Panda Internet Security a fost unul din cele doar trei produse care au primit 16 din 18 puncte posibile, cele mai mari note obtinute in timpul acestui test efectuat pe o perioada de 12 saptamani'.

Mai multe informatii despte rezultatele AV-Test sunt disponibile la http://av-test.org/ si http://research.pandasecurity.com