Industria de securitate trebuie sa colaboreze pentru a castiga razboiul cu infractionalitatea informatica, spune McAfee

Potrivit unui raport al firmei de securitate McAfee, industria de securitate trebuie sa conlucreze la o strategie mai proactiva in combatrea infractionalitatii informatice.


Infractorii se pare ca au un avans, cu un numar record de sase milioane de fisiere malitioase descoperite in ultimele trei luni, arata ultimul buletin de securitate al firmei.

"De fiecare data cand lansam o noua statistica despre cresterea malware, aceasta indica esecul nostru ca industrie", a specificat Jeff Green, senior vice-presedinte al McAfee Labs.

Raportul companiei despre industria de securitate, bazat pe strategii compilate de experti internationali, face un apel la mobilizarea industriei de securitate pentru a putea face fata unei cresteri in volum si sofisticare a malware-lor.

Firmele de securitate au adoptat in mod traditional o atitudine defensiva, insa a venit vremea sa se adopte o atitudine mai agresiva, aliniind fortele si implicand autoritatile, spune raportul.

Acesta detaliaza cateva linii pentru construirea unei strategii de securitate mai ofensive ce necesita munca in comun a comunitatii de securitate pentru a dezarma infractorii.

In primul rand, orgnizatiile ar trebui sa utilizeze tehnici hacker precum fuzzing-ul si testarea penetrarii pentru a descoperi si rezolva vulnerabilitatule din propriile produse si sisteme.

Raportul face apel la corpul internet ICANN pentru a adopta o atitudine mai ferma prin aplicarea unor reguli stricte in inregistrarea numelor de domenii.

O alta strategie cheie este cresterea riscului pentru infractori prin publicarea numelor lor, cresterea amenzilor si inghetarea conturilor ce au legatura cu fraudele.

McAfee mai sugereaza si construirea unor comunitati pentru schimbul sigur de informatii dintre guverne si organismele legale internationale pentru a ajuta la prinderea infractorilor.

Crearea si finantarea unui model de lucru pentru aceste organizatii pentru a juca un rol mai important in raportarea abuzurilor si impunerea legii ar trebui sa fie o prioritate pentru legislatori, a spus Joe Stewart, unul dintre autorii raportului si director de cercetare al SecureWorks Counter-Threat Unit.

Sursa: Smartnews