In semestrul I din 2010, peste 800.000 de euro au intrat in buzunarele clientilor utilizatori ai Cardului de Fidelitate Help Net

Help Net Farma a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 40 milioane euro si o marja de profit de 4%. Profitul inregistrat in ultimii ani a fost reinvestit atat pentru sustinerea cash-flow-ului, diminuat de intarzierea cu care se recupereaza datoriile de la stat, cat si pentru investitii in dezvoltarea capitalului uman si a retelei.


De asemenea, in primele sase luni ale anului, peste 800.000 de euro s-au intors direct in buzunarele clientilor fideli. Aceasta suma reprezinta reducerea de 5% de care beneficiaza orice client posesor al Cardului de Fidelitate Help Net.

Preocuparea Help Net fata de pacienti se reflecta si prin cresterea cu 7,5% a numarului de clienti fideli, in primele sase luni din acest an, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Dupa o perioada de trei ani in care compania a diminuat drastic ritmul de dezvoltare, ca urmare a crizei financiare si a lipsei coerentei legislative din domeniul farmaceutic, Help Net reia procesul de extindere si planifica adaugarea, pana la sfarsitul acestui an, a inca 10 farmacii la reteaua existenta.

“Asa cum in 2007 am anticipat corect si am luat decizia stoparii extinderii agresive a retelei, acum consider ca este momentul oportun pentru a relua investitiile in noi farmacii. Vizam o extindere coerenta la nivel national - am planificat pentru luna august deschideri in Timisoara si Ramnicu Valcea si intentionam ca pana la sfarsitul acestui an sa ne imbunatatim prezenta nationala.

Farmaciile Help Net sunt si vor fi prezente acolo unde nevoia pacientilor este mai mare. In acelasi timp suntem preocupati sa mentinem si sa deschidem farmacii profitabile”, a declarat Isabelle Iacob, director general al Help Net Farma SA.

In acelasi timp Help Net continua investitiile in resursele umane. Astfel, cursurile Universitatii Help Net, program demarat in anul 2007 cu suportul unor profesori renumiti, asigura si in acest an pregatirea continua a unui numar de aproximativ 400 de persoane (media anuala).

Help Net Farma este o companie romaneasca pe actiuni, ce opereaza una dintre cele mai importante retele de farmacii din Romania. Help Net Farma face parte, alaturi de importatorul si distribuitorul de produse fitoterapeutice si dermato-cosmetice Green Net din grupul Farmexim, primul importator si distribuitor de produse farmaceutice din Romania. Lantul de farmacii Help Net are 105 de puncte de vanzare pe tot teritoriul Romaniei si un trafic lunar de peste 600.000 de persoane.