Cel mai periculos virus worm la ora actuala ?

Viermele Win32/Conficker este in momentul de fata cea mai raspandita amenintare informatica.


Multitudinea de variante ale acestui cod malware a atins o cota globala de 12,47% din numarul total de amenintari informatice detectate de calculatoarele a milioane de utilizatori ESET Smart Security si ESET NOD32 Antivirus, la nivel mondial.

Viermele Conficker nu este programat doar pentru raspandirea prin internet, prin exploatarea unei vulnerabilitati mai vechi a sistemului Windows, ci este gandit si pentru auto-propagarea mediata prin stick-urile de memorie flash USB.

Dupa ce se integreaza automat in computer Conficker poate primi instructiuni de la distanta si transforma calculatorul gazda intr-un membru al unei retele botnet folosita de atacatori pentru propagarea spamului, putand totodata disemina si alte tipuri de amenintari informatice.

A doua amenintare aflata in top utilizeaza de asemenea mediile de stocare portabile pentru auto-propagare – un mix de troieni care exploateaza functia Autorun din Windows.

De-a lungul lunii iulie, INF/Autorun a atins o cota de 5,90% din totalul amenintarilor globale.

De la luna la luna, Win32/Agent si-a majorat de asemenea cota de raspandire, atingand 3,65%, procent cu care se plaseaza pe pozitia numarul trei. Variantele acestei familii de troieni sunt concepute sa subtilizeze informatii confidentiale de pe computerele infectate.

Sursa: PrimeExpert PR