iQuest estimeaza minim 10 implementari pentru noua solutie de Management al Performantei, BusinessBalance

Compania iQuest, furnizor de solutii si servicii IT, cu o echipa de peste 300 de specialisti in centrele de dezvoltare software de la Cluj Napoca si Brasov, a anuntat lansarea solutiei BusinessBalance pentru care mizeaza pentru anul in curs pe un numar de 10 pana la 20 de clienti pe piata locala.


BusinessBalance este o solutie de Managementul Performantei și Planificare Strategica si se adeseaza tuturor companiilor mici si medii care doresc o aplicatie care sa acopere necesitatile business-ului de la nivel strategic pana la nivel operational.

Noul soft dezvoltat de iQuest este format din patru module: Bugetare, Planificare Strategica, Proiecte si Monitorizare/indicatori de performanța si este dezvoltat pe platforma Oracle.

Soluția a fost creata cu precadere pentru companiile cu o cifra de afaceri incepand de la 1 – 1,5 milioane de euro, din orice sector de activitate. “Datorita modularitatii si posibilitatii de verticalizare, BusinessBalance nu se adreseaza doar anumitor sectoare de activitate, ci poate fi adaptata oricarui tip de client”, au declarat reprezentantii companiei iQuest.

BusinessBalance aduce o serie de avantaje utilizatorilor sai, printre acestea numarandu-se accesibilitatea sporita.

Astfel, cu costuri la nivelul firmelor mici și medii se poate obtine structurarea setului integrat de aplicatii de planificare și monitorizare a activitații organizației care acopera toate necesitatile companiei, atat la nivel strategic cat si la nivel operational.

De asemenea, prin integrarea Balanced ScoreCard sunt trasati indicatori de performanta aliniati la cele trei niveluri: strategic, tactic si operational.

Noua aplicatie de la iQuest genereaza bugete planificate atat financiare cat și non-financiare. Asigura, in același timp si o planificarea operationala și o evidenta a activitatii pe proiecte a managerilor de la toate nivelele ierarhice.

Dincolo de aceste functionalitati, BusinessBalance dispune si de un set complet de instrumente: tablouri de bord, rapoarte și publicari, analize ad-hoc, grafice, toate pe platforma Oracle BI, lider mondial in solutii de Business Intelligence. Un alt beneficiu al solutiei este ca cele patru module din care este formata pot fi implementate separat, in functie de nevoile specifice ale companiei.

iQuest vine in intampinarea clientilor cu mai multe variante de licentiere si implementare pentru solutia BusinessBalance, in functie de proiect si de necesitati.
“Datorita flexibilitatii de adaptare la nevoile oricarui domeniu de activitate si costurilor de licentiere accesibile avem certitudinea ca vom obtine rezultate bune cu aceasta solutie”, au mai spus oficialii companiei.

In ceea ce priveste piata locala de solutii de Managementul Performantei, oficialii iQuest au declarat ca, prin comparatie cu 2009, anul acesta se remarca o crestere semnificativa a nevoii de instrumente si solutii de acest tip in mai multe domenii de activitate.

„Aceasta nevoie apare tocmai din dorinta de a avea claritate in activitate si de a putea obtine o evaluare cantitativa corecta a activitatii. De asemenea, trendul ascendent de anul acesta se datoreaza si cresterii nevoii de a obtine performanta interna pentru a mentine activitatea companiilor pe piata”, au mai subliniat repezentanții iQuest.