Youtube.com lanseaza o aplicatie online de editare video

Youtube.com a adaugat la functiile pe care le are deja si o aplicatie cloud de editare video. Aceasta permite utilizatorilor sa taie secvente din clipuri, sa le combine, sa le lipeasca si chiar sa adauge muzica.


Desi nu poate fi comparat cu programe de tipul Final Cut Pro de la Apple, Youtube editor are functii similare cu programele de editare video offline, scrie New York Times, citat de ziare.com.

Secventele care trebuie editate pot fi trase in bara de editare aflata in josul ecranului si taiate folosind iconita in forma de foarfeca. Dupa ce au terminat, utilizatorii pot previzualiza noul clip si ii pot adauga titluri, descriere si taguri inainte de a-l salva. Cine vrea sa adauge muzica o poate folosi pe cea din AudioSwap. Youtube avertizeaza, insa, ca aceasta ar putea contine publicitate.

Youtube nu este primul site de video sharing ce ofera functii de editare, aceasta fiind una din functiile principale ale Motionbox. Totusi, site-ul care apartine Google a mai incercat sa introduca o functie similara in 2007 - Youtube mixer, bazat pe Flash - dar au renuntat la ea pentru ca avea prea multe erori.

Sursa: Tehnopol