Incepe editia a IV-a Grand Spoof – singurul concurs romanesc de parodiat reclame

Astazi, 28 iunie, au fost deschise inscrierile la Grand Spoof editia a IV-a, singura competitie romaneasca de parodiat reclame si unul dintre cele mai asteptate evenimente din cadrul festivalului de publicitate neconventionala ADfel.

Amatorii de parodii, fie ele dupa clipuri romanesti sau internationale, isi pot trimite lucrarile pana pe 18 iulie pe adresa grandspoof@iqads.ro. Spoof-urile trebuie sa fie originale si sa nu depaseasca 90 de secunde.

Timp de sapte zile (19-25 iulie) parodiile vor fi votate, pentru prima data in istoria Grand Spoof, de catre doua jurii: unul profesionist - alcatuit din specialisti ai industriei de marketing si comunicare ce urmeaza a fi anuntati in perioada imediat urmatoare; si unul format din publicul larg.

Cele mai bune doua parodii inscrise in concurs vor fi premiate in cadrul ADfel cu o camera video (premiu oferit de juriul profesionist) si cu o camera foto (premiu oferit in urma votului public), puse la dispozitie de eMAG, cel mai mare magazin online din Romania.

Toate spoof-urile vor fi disponibile pe www.ADfel.ro pe masura ce vor fi acceptate in competitie, iar in baza celor doua jurizari, va fi prezentat in premiera un Top 10 al celor mai bune lucrari in prima zi de ADfel, luni, pe 26 iulie.

Pana in acest moment, parodiile participante sau castigatoare in cadrul Grand Spoof au ajuns rapid la statutul de viral. Doua dintre cele mai recente ar fi: Pornoliga campionilor, spoof-ul castigator din 2009 realizat de Happy Fish, respectiv Budai Beer, un clip care promova un brand imaginar de bere, parodiind stilul Budweiser.

Cei care doresc sa afle mai multe informatii despre competitie si sa consulte regulamentul Grand Spoof pot accesa www.ADfel.ro.

Ce este un spoof?

Un spoof este un clip parodic ce face referire la o alta reclama, folosindu-se de notorietatea ei, pentru a servi unei alte marci, adesea inventate, sau pentru a realiza o simpla parodie, neasociata vreunui brand. Cu toate acestea, spoof-ul nu este plagiat sau reclama comparativa (ilegala in Romania), ci recreeaza in mod original elemente care amintesc de reclama initiala, pentru a le reinterpreta si pentru a crea un nou sens.

Despre ADfel

ADfel este primul festival de publicitate neconventionala din Romania, organizat de IQads si 24-FUN. Ajuns la a cincea editie in 2010, evenimentul isi propune, ca in fiecare an, sa promoveze timp de o saptamana gandirea alternativa in publicitate si metodele neconventionale prin care brandurile isi comunica mesajele catre consumatori. Pe langa ideile neconventionale implementate in spatiul terasei, festivalul contine o serie de workshop-uri si conferinte dedicate subiectului, concursuri de creativitate si, incepand cu acest an, va reuni intr-o expozitie speciala cateva dintre cele mai bune executii neconventionale realizate de agentii de publicitate locale.

Despre eMAG

Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMAG se numara printre creatorii pietei de comert electronic din Romania. Adaptarea permanenta a serviciilor la realitatile pietei si orientarea catre client au propulsat si au mentinut eMAG in pozitia de lider constant al pietei, ajungand in prezent cel mai mare retailer national specializat de produse IT. eMAG are un portofoliu in care se regasesc atat produse si solutii IT si de comunicatii, cat si echipamente electronice, oferta sa extinzandu-se permanent. Compania opereaza magazinul www.emag.ro, precum si cinci showroom-uri in Bucuresti, Iasi, Ploiesti, Cluj si Timisoara.