iPhone 4 - Apple a lansat luni cel de-al patrulea iPhone, care va fi lansat rapid pe pietele internationale

Apple a lansat luni cel de-al patrulea model al familiei iPhone, pe care va incerca, spre deosebire de modelele anterioare, sa il introduca rapid in cat mai multe tari, pentru a-si consolida pozitia pe piata competitiva a "telefoanelor inteligente", transmite Reuters.


Directorul general al companiei, Steve Jobs, a prezentat la evenimentul anual Apple developers conference din San Francisco, un smartphone redesenat, denumit iPhone 4, cu un pret recomandat de pornire de 199 de dolari in Statele Unite, mai ubtire cu 25% decat predecesorul iPhone 3GS.

Noul model se lauda cu un ecran de calitate mai ridicata, o baterie cu viata mai lunga, video chat prin Wi-Fi si un senzor giroscop pentru jocuri.

Jobs a anuntat, in fata unei sali pline cu jurnalisti, bloggeri si oameni din industria IT, ca iPhone 4 va fi lansat din 24 iunie in cinci tari, urmate de alte 13 pana pe 18 iulie.

Pana in septembrie, Apple vrea sa introduca modelul pe 88 de piete, marcand cea mai rapida campanie de comercializare a telefonului de la lansarea primului iPhone, in vara lui 2007.

Apple incearca sa-si creasca puternic prezenta in afara continentului nord-american, unde penetrarea iPhone este inca relativ mica.

Sursa: Reuters