Romanii de la CS Vision lanseaza softul prin care iti controlezi compania direct din Outlook

CS Vision, producator local de software, lanseaza aplicatia pentru managementul activitatii RiverRaft (www.riverraft.ro), pentru care mizeaza pe minim 2.500 de utilizatori pana la sfarsitul anului.


Produsul se adreseaza tuturor companiilor care, din cauza problemelor economice actuale, resimt nevoia sa monitorizeze atent activitatea angajatilor si rezultatele acestora. In acest sens, aplicatia contine indicatori de performanta care vor ajuta companiile sa evalueze si sa controleze activitatile echipelor.

“Spre exemplu, RiverRaft vine in intampinarea nevoilor administratiilor publice, care, fiind nevoite sa reduca numarul de angajati, pot avea acces la un instrument prin care sa evalueze si sa controleze activitatile personalului”, a declarat Razvan Bagiu, unicul actionar al CS Vision.

RiverRaft permite delegarea de taskuri si urmarirea de termene, precum si shareul de documente. Aplicatia are avantajul de a fi implementata direct in Microsoft Outlook, utilizatorii avand toate facilitatile direct in mediul principal de lucru, fara niciun efort de adaptare. Softul va fi compatibil cu noul Microsoft Office 2010 si functioneaza si offline sau pe terminalele mobile, fapt care asigura urmarirea permanenta a activitatilor.

“In cazul unei companii care are in cultura organizationala utilizarea e-mailului, managerul va face delegari pe e-mail. Problema cu delegarile pe e-mail este ca se trimit 10 e-mailuri si se primeste raspuns in medie doar la 8 dintre ele. La celelalte doua se constata ca nu a venit niciun feed-back. Intregul proces este foarte greu de urmarit iar RiverRaft are rolul de a grupa toate comunicarile prin e-mail intr-un singur sistem”, a subliniat Bagiu.

Softul permite o vedere arborescenta a taskurilor. Astfel, daca delegarea se transmite in cascada intre colegii dintr-o echipa, responsabilul principal poate vedea exact tot traseul sarcinilor emise. In plus, se poate solicita o estimare a timpului de lucru pentru o anumita sarcina. Aplicatia are inclusa si optiunea de asumare de taskuri, prin care managerii pot vedea care dintre sarcini au fost neasumate.

“Cel putin jumatate din activitatea unei companii se desfasoara prin delegari ad-hoc, adica cu un parcurs de rezolvare in functie de moment, informatie si context. RiverRaft reuseste sa opreasca toate problemele privind urmarirea termenelor sau evaluarea echipelor”, mai considera Bagiu.

CS Vision mizeaza pe succesul pe care il va avea RiverRaft in randul companiilor si estimeaza noul soft va reprezenta in 2010 aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei, estimata la 1,5 milioane de euro.

In prima etapa, RiverRaft va fi disponibil doar pe piata din Romania, urmand ca din 2011 sa isi faca iesirea si in afara tarii. “Din 2011 vrem sa ducem RiverRaft si in .com deoarece piata pentru astfel de produse este una globala”, a mai declarat managerul CS Vision.

Potrivit aprecierilor lui Razvan Bagiu, RiverRaft are avantajul unic de a folosi datele pentru delegari in acelasi sistem unde acestea se gasesc, adica in programul de e-mail.

“Exista instrumente de administrare a taskurilor, instrumente de lucru colaborativ, aplicatii de project management dar niciuna nu raspunde intr-un fel atat de simplu si de natural situatiilor intalnite in realitatea unei companii, precum o face RiverRaft”, a mai spus acesta.

Costurile aplicatiei pornesc de la 5.000 de euro, in cazul unei licente pentru o companie cu un numar mic de angajati iar timpul de implementare este unul foarte scurt, de ordinul zilelor.