Fundatia Vodafone Romania lanseaza programul „Voluntar de profesie!”

Timp de 4 luni, opt persoane, dintre care doi angajati Vodafone, isi vor putea oferi energia, timpul si cunostintele beneficiarilor unui ONG din Romania.

Fundatia Vodafone va acoperi salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile aditionale, pe toata durata programului.


Ai visat mereu sa poti schimba lumea din jurul tau? Vrei sa daruiesti din timpul si energia ta celor mai putin norocosi? Acum poti sa iti indeplinesti acest vis cu ajutorul programului Voluntar de profesie, lansat astazi de Fundatia Vodafone Romania. Daca ti-ai dorit dintotdeauna sa lucrezi spre beneficiul copiilor, batranilor si familiilor defavorizate, inseamna ca acest program este o sansa sa iti indeplinesti visul.

Prin programul Voluntar de profesie, 8 persoane au sansa de a lucra timp de 4 luni in proiectele dezvoltate de ONG-uri din Romania in domeniile educatiei, sanatatii, prevenirii abandonului familial, programe pentru copii si varstnici. Fundatia Vodafone Romania asigura salariile curente ale voluntarilor si chetuielile administrative, pe toata durata programului. Fiecare voluntar va primi un salariu egal cu ultimul sau salariu obtinut pana la inceperea programului Voluntar de profesie.

„In cei 12 ani de cand a fost infiintata, Fundatia Vodafone Romania a dezvoltat impreuna cu ONG-urile partenere peste 400 de programe in beneficiul copiilor, batranilor si persoanelor cu dizabilitati.

Cu programul Voluntar de profesie, Fundatia Vodafone Romania face un pas inainte, oferind un ajutor si celor care doresc sa isi foloseasca timpul, aptitudinile si energia in sprijinul persoanelor aflate in dificultate. Este un proiect unic in Romania, prin care ne-am propus sa incurajam oamenii sa-si ajute semenii”, a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania si Presedinte a Board-ului Fundatiei Vodafone.

Programul Voluntar de profesie se desfasoara in perioada septembrie – decembrie 2010. Persoanele care doresc sa candideze pentru a fi selectate in acest program trebuie sa obtina, in prealabil, acordul ONG-ului pentru care opteaza, apoi sa completeze formularul de inscriere disponibil pe site-ul www.fundatia-vodafone.ro, in perioada 17 mai- 6 iunie.

Candidatii vor fi selectati de catre un juriu format din membrii Board-ului Fundatiei Vodafone Romania. Mai multe detalii privind etapele procesului de selectie sunt disponibile pe pagina online dedicata Fundatiei Vodafone Romania, www.fundatia-vodafone.ro.

Voluntar de profesie este un program initiat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone la nivel mondial. Pana astazi, peste 700 de voluntari s-au implicat in proiecte dezvoltate de ONG-uri din toata lumea. In prezent, programul se desfasoara in 14 tari.


Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu 12 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit pana in prezent 8,5 milioane de Euro, in sute de programe de caritate si asistenta sociala.