Vodafone Romania a extins reteaua HSPA+ in alte 15 orase si localitati

Vodafone Romania a extins reteaua HSPA+ in alte 15 orase si localitati

Vodafone Romania a extins aria de acoperire a retelei HSPA+, care permite clientilor acces mobil la Internet cu viteze de pana la 21,6 Mbps pentru descarcare (download), si de pana la 5,7 Mbps pentru incarcare (upload), intr-un numar de 15 noi localitati, in plus fata de Bucuresti.


"In urma cu cinci ani , lansam, in premiera pe piata locala, serviciile 3G. In anii care au urmat, am continuat investitiile (...).

Clientii nostri pot utiliza acum serviciile de date mobile la viteze superioare in 16 mari orase si zone turistice din tara.

In continuare, extinderea acoperirii pentru serviciile de broadband mobil ramane pentru noi o prioritate (...)", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al Vodafone Romania, Liliana Solomon.

In afara de Bucuresti, reteaua HSPA+ a operatorului de telecomunicatii mobile acopera Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi, Constanta, Ploiesti, Sibiu, Arad, Baia-Mare, Pitesti, Oradea, Targu-Mures, Satu Mare, Mamaia si Bran.

Serviciile de broadband mobil la viteze HSPA+ sunt disponibile clientilor Vodafone Romania, rezidentali sau companii , prin abonamentul Internet Nelimitat Profesional, cu trafic initial lunar de 16 GB, la tariful de 26,99 euro/luna (TVA inclusa).

Traficul de date care depaseste 16 GB nu va fi taxat suplimentar, insa viteza corespunzatoare acestuia va fi de pana la 128 kbps pentru descarcare si 64kbps pentru incarcare.

Vodafone a fost primul operator care a lansat comercial serviciile HSPA+ in Romania, in septembrie 2009, disponibile intial in cele mai importante centre de business, zone rezidentiale, precum si mai multe spatii exterioare din Bucuresti.

Parte a grupului britanic de telecomunicaţii Vodafone, operatorul local avea 9,663 milioane de clienti la finele anului 2009.

Sursa: Vodafone