Microsoft lanseaza intr-o saptamana o noua linie de telefoane mobile

Microsoft lanseaza intr-o saptamana o noua linie de telefoane mobile

Microsoft intentioneaza sa lanseze, saptamana viitoare, o noua linie de telefoane mobile inteligente, destinate in principal utilizatorilor retelelor de socializare online, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal.


Aparatele, bazate pe un proiect de dezvoltare al Microsoft denumit "Pink", vor fi vandute in SUA prin intermediul operatorului de telefonie mobila Verizon Wireless, detinut de Verizon Communications si grupul Vodafone.

Telefoanele sunt fabricate de grupul nipon Sharp, iar platforma de operare si piesele sunt proiectate de Microsoft.

Softul aparatelor Pink seamana cu programul Windows Phone 7, au precizat sursele.

Noile terminale reprezinta cel mai recent semn ca Microsoft se implica tot mai mult in operatiunile de pe segmentul hardware al telefoanelor mobile.

Microsoft trebuie sa revigoreze operatiunile din domeniul telefoniei mobile, afectate in ultimii ani de orientarea cumparatorilor catre tehnologia Apple sau Google, noteaza Wall Street Journal.

Google a lansat la inceputul acestui an propriul telefon mobil inteligent, denumit Nexus One si produs de HTC. Aparatul este vandut direct clientilor prin intermediul paginii de Internet a motorului de cautare.

Sursa: TehnoPOL