Protectie anti-phising: Raidurile de phishing tintesc abonatii de telefonie mobila

Protectie anti-phising: Raidurile de phishing tintesc abonatii de telefonie mobila

Clientii magazinului virtual Orange™ în vizorul infractorilor informatici.
O particularitate de constructie interesanta a paginii ce reproduce pagina originala a magazinului virtual este reprezentata de falsul meniu din partea superioara a paginii.


Un clic pe oricare dintre presupusele sectiuni disponibile nu va conduce utilizatorul spre respectivele pagini, deoarece meniul este, de fapt, o simpla imagine. De asemenea, celelalte hyperlinkuri si câmpuri – Home, Cautare, Contul meu, Utilizator nou – înregistrare, Termeni si conditii, Contact etc. – sunt inactive.

Se poate cu usurinta observa ca adresa paginii care se încarca nu corespunde celei a domeniului pe care este înregistrat magazinului virtual (.com în loc de .ro). În plus, merita remarcata si absenta elementelor de securizare specifice – lipsesc prefixul https:// si lacatelul care sa marcheze o conexiune securizata.

naliza codului sursa a relevat ca datele confidentiale necesare pentru autentificarea pe site sunt sustrase cu ajutorul unui script PHP – send.php – ce preia numele de utilizator si parola de acces.

„Desi este putin probabil ca infractorii informatici sa fie interesati de punctele de fidelitate ale abonatilor, sunt sanse destul de mari ca aceste raiduri de phishing sa vizeze principalele categorii de date confidentiale care pot fi speculate, mai ales în cazul furturilor de identitate, precum CNP, adresa, telefon sau e-mail.

Le recomandam utilizatorilor platformelor virtuale sa verifice cu mare atentie adresa paginii pe care o încarca în browser pentru a se conecta, precum si celelalte elemente de securizare specifice, care ar trebui sa fie întotdeauna prezente în momentul autentificarii si pe parcursul întregii sesiuni.”, a declarat Catalin Cosoi, BitDefender Senior Researcher.

Utilizatorii BitDefender sunt protejati împotriva acestui atac de phishing.

Sursa: Bitdefender