Portal de joburi pentru absolventii universitatilor de stat

Portal de joburi pentru absolventii universitatilor de stat

Absolventii universitatilor de stat din Romania vor avea un portal de joburi exclusiv, care va fi promovat in principalele campusuri universitare din tara, informeaza Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR)


Platforma www.brainjobs.ro va fi usor de utilizat si va facilita comunicarea dintre angajatori si absolventi, se arata intr-un comunicat de miercuri al UNSR.

"Proiectul va fi promovat prin intermediul site-urilor organizatiilor studentesti, pe grupurile de discutii sau cu ajutorul newsletter-urilor.

De asemenea, UNSR va comunica tuturor companiilor cu care colaboreaza despre existenta acestui site, organizandu-se evenimente de promovare in principalele campusuri universitare: Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Craiova, Targu Mures, Brasov", precizeaza UNSR in comunicat.

Initiatorii proiectului precizeaza ca platforma de joburi reprezinta doar inceputul proiectului, urmand sa fie dezvoltate module suplimentare, precum monitorizarea accesului studentilor pe piata muncii si a gradului de satisfactie a angajatorilor in ceea ce priveste nivelul de pregatire al absolventilor.

"Aceste rapoarte vor fi inaintate factorilor de decizie din invatamant in vederea cresterii calitatii in invatamantul superior. De asemenea, UNSR va incerca sa faciliteze comunicarea intre absolventi si institutiile publice prin promovarea avantajelor si posibilitatilor de cariera existente", se mai arata in comunicat.

Proiectul este finantat de UNSR, din resurse provenite de la parteneri si sponsori.

Sursa: TehnoPOL