Licitatie de 1,5 milioane euro pentru echipamente IT si software pentru Ministerul

Licitatie de 1,5 milioane euro pentru echipamente IT si software pentru Ministerul

Ministerul Comunicatiilor va organiza, in 28 mai, o licitatie pentru achizitionarea de echipamente IT si aplicatii software necesare construirii unei platforme capabile sa administreze o infrastructura informatica de dimenisiuni mari, valoarea contractului fiind estimata la 1,55 milioane de euro.


Suma include TVA.

Denumit "Supercomputing 2", proiectul va fi finantat din bugetul ministerului pe 2010 si se va derula pe o perioada de trei luni de la data atribuirii contractului.

"Obiectivul general al proiectului il reprezinta realizarea unei platforme hardware si software consolidate, integrata cu echipamentele achizitionate in cadrul proiectului «Supercomputing 1», capabila sa monitorizeze si sa administreze o infrastructura informatica de dimensiuni mari, cu o componenta capabila sa efectueze replicari ale datelor intre medii de lucru omogene sau eterogene, pentru asigurarea integrarii datelor critice intr-un mediu centralizat (...)", se precizeaza in caietul de sarcini al licitatiei publicat pe www.e-licitatie.ro.

Desfasurata in decembrie 2009, la licitatia pentru proiectul "Supercomputing 1" s-au inscris HP Romania si Cybernet, iar autoritatea contractanta a stabilit ca ultimul ofertant este castigator pentru suma de 7,94 milioane de lei (TVA inclusa).

Supercomputing 1 are ca obiectiv implementarea unei platforme hardware performante care sa sustina eficient exploatarea a unei largi varietati de aplicatii aliniate obiectivelor strategice ale institutiei.

Contractul a fost deja finalizat potrivit datelor Ministerului Comunicatiilor.

Sursa: Ministerul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei