Bitdefender: Trucurile de deblocare iPhone vin cu un troian

Trucurile de deblocare iPhone vin cu un troian

Un mecanism ce distribuie malware care vizeaza internautii în cautare de solutii pentru deblocarea telefoanelor iPhone dovedeste ca infractorii cibernetici nu sunt lipsiti de imaginatie.


În ce consta amenintarea? Utilizatorul primeste un e-mail în care este notificat ca poate descarca o noua aplicatie pentru decodarea iPhone-ului.

Tot ce trebuie sa faca acesta este sa acceseze link-ul din interiorul email-ului - link care îl va directiona catre o pagina web unde se regaseste aplicatia. Pagina accesata ofera instructiuni pentru a descarca aplicatia de deblocare.

Pentru început, utilizatorul este îndrumat sa îsi conecteze iPhone-ul la calculatorul, apoi sa descarce aplicatia si sa ruleze pe iPhone. O data descarcat si rulat, fisierul executabil deschide o portita catre un troian ce infecteaza calculatorul.

Identificat de BitDefender ca Trojan.BAT.AACL, acest malware vine ca un script batch Windows ce însoteste asa-zisa aplicatie pentru deblocarea iPhone. Troianul încearca sa schimbe adresele IP asociate cu cele mai frecvent utilizate destinatii spre Internet în 188.210.[eliminat].

Acest lucru permite creatorilor de malware sa redirecteze accesul la anumite pagini catre versiunile proprii de pagini web ce gazduiesc malware.

Pentru protejarea sistemului, BitDefender® recomanda descarcarea, instalarea si actualizarea unei suite antimalware, care sa contina antivirus, antispam, solutie antiphishing si protectie firewall, dar si sa fie precauti daca li se solicita sa deschida fisiere provenite din surse necunoscute.

Utilizatorii BitDefender sunt protejati împotriva acestui atac.

BitDefender este producatorul uneia dintre cele mai rapide si eficiente linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international.

Înca de la începuturile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de asteptari si a ridicat standardele în materie de protectie împotriva pericolelor informatice, viteza de reactie si actualizare usoara. În fiecare zi, BitDefender protejeaza milioane de utilizatori individuali si companii din întreaga lume, oferindu-le posibilitatea unei experiente digitale în deplina siguranta.

Solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) în peste 100 de tari din întreaga lume. În România, solutiile BitDefender sunt disponibile prin partenerii de distributie: Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Company, SCOP Computers si în lanturile retail cu acoperire nationala: Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro si Twister.

Sursa: www.bitdefender.ro