Comertul electronic cu card bancar a crescut in primele trei luni cu 70%

Comertul electronic cu card bancar a crescut in primele trei luni cu 70%

Tranzactiile online prin carduri bancare au totalizat in primul trimestru 31,85 milioane euro, in crestere cu 70% fata de aceeasi perioada din 2009, fiind procesate 603.437 de tranzactii, conform datelor RomCard, citate de Gecad ePayment, producatorul platformei de comert electronic.


"Aceste rezultate sunt incurajatoare pentru piata romaneasca de comert electronic.

Desi estimarile initiale indicau o crestere moderata, acest prim trimestru a inceput in forta, prin intrarea unor noi jucatori in mediul online.

Comertul electronic ramane in continuare un domeniu cu potential de crestere", a declarat, intr-un comunicat, directorul general executiv al Gecad ePayment, Carmen Sebe.

Prin platforma ePayment au fost procesate 575.000 de tranzactii, cu o valoare de 30,25 de milioane de euro.

In primele trei luni ale anului 2010, valoarea medie a unei tranzactii a fost de 52 de euro, de la 77 de euro in perioada similara a anului trecut.

"Aceasta valoare este explicata, pe de o parte, de intrarea unor noi jucatori cu produse
si servicii cu valori mai mici, dar si de faptul ca majoritatea firmelor
si magazinelor online au oferit promotii", se mentioneaza in comunicat.

Cele mai comercializate produse online in aceasta perioada fac parte din categoriile telecom, turism, servicii, plata utilitatilor, retail si divertisment. Totodata, cea mai spectaculoasa crestere a numarului de tranzactii s-a inregistrat in domeniul turismului – cu 270% mai mult fata de anul trecut, potrivit sursei citate.

"Turismul este una dintre industriile pe a carei crestere am pariat anul acesta si ma bucur ca rezultatele obtinute pana acum ne confirma estimarile.

Acest lucru demonstreaza ca atat cumparatorii cat si operatorii de turism au inteles avantajele pe care le ofera comertul electronic in domeniul lor de activitate", a mai spus reprezentantul ePayment.

Sursa: Gecad