Apple aproba o aplicatie, respinsa anterior, dupa ce dezvoltatorul ei a primit premiul Pulitzer

Apple aproba o aplicatie, respinsa anterior, dupa ce dezvoltatorul ei a primit premiul Pulitzer

O aplicatie pentru iPhone realizata de un caricaturist american, care a fost refuzata de Apple, pe motiv ca ironizeaza personalitatile politice, a fost acceptata de compania americana dupa ce dezvoltatorul sau, Mark Fiore, a primit premiul Pulitzer, in aprilie, informeaza AFP.


Aplicatia "NewsToons", care prezinta desene satirice inspirate de viata politica americana, a fost respinsa, in decembrie anul trecut, de Apple, deoarece nu corespundea regulamentului de care trebuie sa tina seama dezvoltatorii pentru ca aplicatiile lor sa poata fi incluse pe App Store, magazinul virtual al grupului californian.

Dupa ce a fost recompensat, luna aceasta, cu prestigiosul premiu Pulitzer, caricaturistul a fost contactat de Apple, care i-a propus includerea aplicatiei sale in magazinul digital al companiei.

Liderul Apple, Steve Jobs, a fost citat de presa americana calificand respingerea aplicatiei lui Fiore ca fiind o greseala.

Intr-un comentariu publicat in ziarul San Francisco Chronicle, Mark Fiore a calificat, la randul lui, situatia ca fiind "bizara".

Sursa AFP