Tehnologia VoIP utilizeaza mediul Internet pentru stabilirea de comunicatii audio sau video, similare cu cele din telefonia clasica PSTN

Tehnologia VoIP utilizeaza mediul Internet pentru stabilirea de comunicatii audio sau video, similare cu cele din telefonia clasica PSTN.

Un serviciu pe care Rombit-Tel il ofera clientilor persoane juridice este acela de teleconferinta - audio sau video.


Companiile cu mai multe sucursale sau filiale, distribuite geografic, au astfel la dispozitie aceasta facilitate de a organiza intalniri, sedinte operative si alte evenimente fara ca deplasarea fizica a participantilor sa mai fie necesara - economia facuta fiind semnificativa.

Rombit-Tel sau ca serviciu distinct, in doua variante:
- cu posibilitatea conectarii de participanti inclusiv prin alte retele telefonce (PSTN), sau
- cu participarea doar a abonatilor conectati la Rombit-Tel

RomBit Tel a dorit ca sistemul SIP propriu sa fie extrem de versatil, avand in vedere ca majoritatea clientilor sunt la nivelul corporate si pretentiile pentru solutii flexibile sunt ridicate.

In vederea obtinerii unei calitati maxime a convorbirilor, legaturile le efectueaza centralizat catre servere dedicate pe linii de mare viteza, metropolitane.

In momentul in care se apeleaza un numar din afara Romaniei, centrala utilizeaza linii dedicate externe pentru convorbirile telefonice, legaturi pe care nu circula Internet si nu apar congestii de trafic, fiind permanent monitorizate.

Aceste linii dedicate trimit informatia de voce/video catre cele mai importante noduri de Internet din lume (Internet Exchange-uri), de unde se transmit mai departe in retelele unde se afla destinatarii apelati.

- convorbirile din cadrul retelei RomBit Tel sunt complet gratuite.
- abonamentele sunt simbolice pentru clientii RomBit Tel pentru a acoperi cheltuielile operationale ale sistemului;
- fiecare convorbire apare detaliat in interfata web de telefonie, direct pe internet, cu durata, cost si alte informatii detaliate.

Sistemul de teleconferinta poate fi apelat de oriunde fie ca esti la birou, masina, hotel sau in afara tarii.

Rombit Tel inseamna un intreg pachet de servicii bazate pe comunicatii multimedia voce, e-mail, fax si videotelefonie, toate aceste modalitati de comunicare completandu-se perfect cu ultimele tehnologii Internet.

Abonatii pot comunica usor, oriunde in lume si de oriunde din lume, ca si cum s-ar afla in romania.

Nu mai exista notiunile de convorbiri locale, interurbane sau internationale, pentru ca toate convorbirile in retea au acelasi cost: zero, pentru orice tip de comunicatii audio, video, fax sau e-mail.

Sursa: Rombit