Microsoft va plati 106 milioane $ pentru incalcarea de patente

Microsoft va plati 106 milioane $ pentru incalcarea de patente

Un tribunal din Texas a gasit compania Microsoft vinovata de incalcarea deliberata a doua patente apartinand producatorului software VirnetX.

Microsoft trebuie sa plateasca suma de 106 milioane $ firmei VirnetX, care a acuzat Microsoft in februarie 2007 de incalcarea a doua dintre patentele sale privind securitatea comunicatiilor.


Potrivit documentelor, Microsoft trebuie sa plateasca daune din cauza ca s-a dovedit ca incalcarea patentelor s-a facut in mod deliberat.

VirnetX, care si-a creat portofoliul de pantete dintr-un proiect de securitate pentru US Central Intelligence Agency, se asteapta ca Microsoft sa faca recurs.

Victoria obtinuta de VirnetX vine la mai putin de o saptamana dupa ca Microsoft a pierdut un recurs in disputa cu i4i privind suportul XML in Office 2003/2007.

Curtea de Apel a SUA a sustinut hotararea instantei inferioare din august 2009 potrivit careia Microsoft a incalcat in mod voit brevetul i4i.

Microsoft a fost obligata sa emita un patch de 12.3MByte pentru Office 2007 pentru a se conforma hotararii judecatoresti ce i-a interzis utilizarea marcajului personalizat dupa data de 10 ianuarie 2010.

Sursa: www.computerweekly.com